IFA 2014: Samsung Unpacked

Her er nye Galaxy Note 4

Kjempemobilen Note har vært en stor suksess for Samsung. I ettermiddag avduket Samsung splitter nye Note 4, en splitter ny modell, Note edge og en VR-brille, Gear VR.

Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy Note 4

 • Operativsystem: Android 4.4
 • Skjerm: 5,7 tommer Quad HD super AMOLED, med kurvet glass
 • Oppløsning: 2560 x 1440 punkter
 • Prosessor: 2,7 GHz Quad Core eller en 1,9 GHz Octa-Core (1,9 GHz Quad + 1,3 GHz Quad Core)
 • LTE: categori 6 (300/50 Mbps)
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac
 • NFC: Ja
 • Bluetooth: versjon 4.1 (BLE, ANT+)
 • Lagringsplas: 32 GB
 • RAM: 3 GB
 • Minnekort: Ja opp til 64 GB
 • Kamera 1: 16,7 MP med optisk bildestabilisator
 • Kamera 2: 3,7 MP med f/1.9
 • Batteri: 3220 mAh
 • Vekt: 176 gram
 • Størrels: 153,5 x 78,6 x 8,5 mm
 • Annet: S Pen, 50 GB hos Dropbox

I kveld lanserte Samsung en av årets viktigste mobiler. Serien med store mobiler i Note-porteføljen har vært dyre og store mobiler, men de har solgt svært godt. I kveld lanserte Samsung en ny modell i Note-serien. Vi snakker om Galaxy Note 4.

I tillegg overrasket Samsung med både å lansere enda en Note-modell, Note edge, der skjermen går helt ut over mobilens kant. Samsung lanserte også en VR-brille med navnet Gear VR.

Stor, kurvet skjerm

Galaxy Note 4 får samme skjermstørrelse som forgjengeren Galaxy Note 3, altså 5,7 tommer. Men Note 4 får en høyere oppløsning. Note 4 får en en Quad HD super-AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2560 x 1440 punkter.

Skjermen skal levere bedre oppløsning og bedre farger enn tidligere. Glasset er også lett buet, selv om dette ikke er veldig lett å se.

Ny S Pen

Note 4 får også en forbedret pen. Den nye S Pen skal være mer naturlig å skrive med. Ifølge Samsungs presentasjon i Berlin i kveld skal det være nesten som å skrive på papir.

En ny og mer brukervennlig versjon av Air Command skal gjøre det enklere å lage notater og klippe innhold fra ulike kilder og sammenstille informasjonen i et notat. Blant annet skal en Smart Select-funksjon gjøre det mulig å samle flere utklipp på en enklere måte enn tidligere.

Den nye pennen får sin egen «parkeringsplass» i mobilen, slik at den alltid er med deg når du trenger den.

Kamera

Note 4 får to kamera. Hovedkameraet får 16 megapiksels oppløsning med optisk bildestabilisator. Samsung sier også de har gjort mye for å øke lysstyrken på kameraet og at den skal være økt med opp til 60 prosent i forhold til tidligere.

Frontkameraet får en oppløsning på 3,7 megapiksels.

Note 4 er også utstyrt med en ny funksjon for alle som er opptatt av selfie-bilder. En Wide Selfie-funksjon gjør at man får plass til et bilde som dekker 120 grader. Et slags selfie-panorama med andre ord.

Batteriet

Note 4 får også en funksjon som gjør at batteriet lader raskt. Fra null til 50 prosent lading skal skje på cirka 30 minutter.

Batteriet på Note 4 er bare så vidt større enn batteiret i Galaxy Note 3. Likevel skal levetiden på batteriet ha økt med 7,5 prosent. Dette til tross for at Note 4 har en skjerm med høyere oppløsning.

Lydopptak

Galaxy Note 4 kan ta opp lyd fra åtte ulike retninger. Dette gjør at man skal kunne ta opp lyd i et støyende miljø, for å så senere bestemme hvilken lydkilde man vil prioritere.

Telefonen har også fått bedre støykansellering, spesielt når du er på høyttalende telefon, slik at samtaler skal bli tydeligere.

Nytt samarbeid

Samsung har gått i kompaniskap med pennprodusenten Montblanc.

De introduserer to nye digitale skriveredskaper som gjør at man både kan skrive på en digital skjerm, men også skrive på vanlig papir.

Montblanc lanserer også to deksel for Note 4.

Dette blir prisen på Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 blir tilgjengelig i oktober.

Anbefalt utsalgspris på Galaxy Note 4 er 6795 kroner.

Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge blir en spesialversjon av Note. Den bruker en kurvet skjerm som skal gi nye muligheter for hvordan man bruker mobilen.

Note edge har fått en bøyd skjerm som går ut over mobilens høyre kant.

Skjermen på kanten kan også brukes til navigering. For eksempel kan den brukes til å vise dine mest brukte apper. Hva som vises på kantskjermen vil avhenge av hva som vises på hovedskjermen.

Det ble ikke opplyst om når man kan forvente at Note edge kommer i salg.

Tradisjon

Det har etter hvert blitt en tradisjon at Samsung lanserer en ny Note-modell på sitt Unpacked-event under den store forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin.

I fjor kom Samsung med tre nye produkter på Unpacked-eventet: Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 edition (nettbrett) og første versjon av Galaxy Gear, en smartklokke som senere ble oppgradert til Gear 2, som er en letter klokke med noen flere funksjoner.

For noen dager siden glapp også nyheten om en ny smartklokke med navnet Galaxy Gear S. Denne får blant annet plass til et eget SIM-kort, slik at du kan bruke klokken som en vanlig mobil. I tillegg har klokken fått en buet AMOLED-skjerm på to tommer.

Smartklokken Galaxy Gear S får en utsalgspris på 3295 kroner når den kommer i butikk i løpet av oktober i år.

Les også:

Test: Nokia Lumia 930

Test av Microsoft Surface Pro 3

Test av LG G3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning