Google må droppe Bluetooth

Google lover bot og bedring i senere versjon.

HELT ÅPENT: Android-telefonen byr på helt nye måter å samkjøre nettprat, kart, gatebilder og navigasjon på.

HELT ÅPENT: Android-telefonen byr på helt nye måter å samkjøre nettprat, kart, gatebilder og navigasjon på. Foto: FOTO: Google

Publisert Oppdatert

Google Android vil verken ha støtte for Bluetooth eller meldingstjenesten GtalkService, framgår det av utviklerbloggen for Android. Hodesett med Bluetooth vil likevel virke på Android-telefoner, forsikrer Google.

Derimot vil ikke programvareutviklere kunne lage nye programmer for Android som vil kreve Bluetooth-støtte. Grunnen er tidsnød.

- Vi hadde rett og slett ikke tid, sier Nick Pelly, en av utviklerne, i bloggen.

Må bli sikrere

Google lover å legge inn støtte for programmeringsgrensesnittet (API-en) for Bluetooth i en senere versjon av Android. API-en for GtalkService er fjernet på grunn av sikkerhetsfeil og personvernhensyn.

Versjonen som var klar røpet fullt navn og epostadresse, og det er kanskje ikke ønskelig for alle brukere, skriver utviklerne i bloggen.

GtalkService er et meldingssystem som gjør det mulig å koble opp mot venner og kjente som bruker chat-programmet Gtalk på mobilen eller PC-en. Også på dette området lover utviklergruppen å komme opp mer en tilpasset versjon senere.

De første mobiltelefonene med Googe Andoid bir trolig lansert nå i høst.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning