Test av HTC Touch HD

Glimrende touch-mobil

HTC sin splitter nye touch-mobil har stor flott berøringsfølsom skjerm, og er en iPhone for deg som ikke vil ha iPhone.

FLOTT OG STOR: HTC Touch HD har så stor skjerm at det er god plass til langtidsvarsel på værmeldingen.

FLOTT OG STOR: HTC Touch HD har så stor skjerm at det er god plass til langtidsvarsel på værmeldingen. Foto: unknown

Publisert Oppdatert
NETTLESER: HTC Touch HD har en glimrende nettleser fra Opera, som håndterer nettsider i full størrelse godt.

NETTLESER: HTC Touch HD har en glimrende nettleser fra Opera, som håndterer nettsider i full størrelse godt. Foto: unknown

HTC Touch HD

 • Skjermstørrelse: 3,8 tommer
 • Oppløsning: 800 x 480 punkter
 • Vekt: 146 g
 • Minnekort: Micro-SD (8 GB medfølger)
 • Turbo-3G: 7,2 Mbps
 • Kamera: 5 megapiksler
 • Kameralys: Nei
 • Radio: RDS
 • A-GPS: Ja
 • Oppgitt batteritid tale: 7 timer
 • Oppgitt batteritid stand-by: 680 timer

HTC Touch HD er den siste i en etterhvert lang rekke windows-mobiler med berøringsfølsom skjerm. Her er det nesten ingen mekaniske knapper, så alt foregår på den sylskape 3,8 tommers skjermen.

LES OGSÅ: Test av Samsung Omnia

Glimrende skjerm

Skjermen er da også denne mobiltelefonens aller største styrke. Den har satt en ny standard for skjermoppløsning på mobiltelefoner, noe som gjør det til en drøm å se bilder og film. Den store flaten gjør det også litt lettere å treffe det du sikter på med fingeren, og det er ganske sjelden du må fram med pekepennen.

Også de fire knappene under selve skjermen er berøringsfølsomme, og når du trykker på disse får du en liten vibrasjon i mobilen som respons.

Dessverre ligger disse tastene for nær skjermen, så når du for eksempel skal trykke "send" helt nederst til venstre på skjermen er det fort å bomme og trykke på telefonsymbolet som starter en oppringning i stedet.

LES OGSÅ: Her er teknojulegavene

Telefon med alt

Dette er telefonen som har nesten alt. Den støtter høyhastighetsnett (turbo-3G), A-GPS (men ikke medfølgende navigasjonsprogram), har en lekker musikkavspiller med covervisning, og et 5 megapikslers kamera.

Det er også funnet plass til en vanlig 3,5 minijackutgang, så med denne telefonen kan du bruke favoritthodetelefonene. Nettleseren fra Opera fungerer flott, og dette er en suveren surfemobil som håndterer fullstendige nettsider veldig bra.

Kameraet er riktignok ikke noe å danse rundt i ring og juble for, da det verken har kameralys, blits eller linsedeksel. De som fant ut at de ville droppe dekselet foran linsen har neppe hatt mobiltelefon selv.

Touch HD har ikke multitouch, slik iPhone har, og kan derfor ikke registrere flere trykk på skjermen samtidig. Den er heller ikke like presis, og som på tidligere modeller skjer det fort at et sveip registreres som et trykk. Noen skikkelig iPhone-følelse gir derfor ikke denne skjermen.

LES OGSÅ: Test av iPhone 3G

Windows uten taster

Fordelen med Windows er at du kan installere programmer selv, som for eksempel navigasjonsprogram fra TomTom. Du kan lese Word- og Excel-dokumenter du får på mail, og redigere disse. Det er rett og slett en liten PC i lommeformat.

Hvorvidt Windows uten taster er en god ide vil avhenge litt av hva du skal bruke telefonen til. Til underholdningsfunksjonene som bildevisning, og musikk fungerer det fint.

Når man setter i gang med mer avanserte funksjoner, blir savnet etter et skikelig tastatur større. Selv om skjermen er stor og god, er det ikke til å benekte at det er tungt å skrive lange meldinger på en slik skjerm. Det går stort sett greit å treffe bokstavene med fullt QWERTY-tastatur, og enda litt raskere med mobiltastatur sammen med T9-ordliste. Likevel vil nok hardcore kontorbrukere savne et skikkelig mekanisk tastatur.

LES OGSÅ: Test av HTC Touch Pro

Responstid som før

Som vi har påpekt i våre tidligere tester av HTC sine telefoner, er responsen et problem også med denne modellen. Skallet Touch Flo 3D som ligger utenpå Windows ser lekkert ut, men trekker også krefter av systemet. Derfor tar det av og til litt tid fra man trykker på en knapp, til det skjer noe på skjermen.

Batterikapasiteten er som vi er vant til fra slike avanserte telefoner, de må lades minst en gang hvert døgn. Bruker du GPS og trådløst nettverk flittig må den lades enda oftere.

LES OGSÅ: Vi har testet bilen din

Spesifikasjoner

Produsent www.htc.no
Pris 5800

Konklusjon

Alt i alt er dette en rålekker telefon som har alle funksjoner du måtte ønske deg. Den er den stiligste windows-telefonen vi har brukt, men vær oppmerksom på at avanserte kontorfunksjoner kan være litt vanskelig å håndtere med bare en berøringsfølsom skjerm. Skjermen er ikke alltid like presis, og den tunge programvaren kan av og til lugge litt.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning