Firefox utfordrer Opera og Windows:

Firefox snart klar i mobilversjon

Den nest mest brukte nettleseren har manglet en mobilversjon. Det blir det snart slutt på.

SNART MOBIL: Firefox for mobilen kommer i 2010. Dette er de første skjermbildene.

SNART MOBIL: Firefox for mobilen kommer i 2010. Dette er de første skjermbildene. Foto: FOTO: Readwriteweb

Publisert Oppdatert
SNART MOBIL: Firefox for mobilen kommer i 2010. Dette er de første skjermbildene.

SNART MOBIL: Firefox for mobilen kommer i 2010. Dette er de første skjermbildene. Foto: FOTO: Readwriteweb

De første rapportene om en prototyp for mobil Firefox kom i april. De første rapportene antyder en meget bra nettleser som også kan bli en utfordrer til Safari på Apples iPhone, om Apple-sjef Steve Jobs skulle tillate det.

Nettleseren som ble kalt Fennec var et demoprodukt laget utelukkende for Nokia N810. Det har nå kommet skjermdumper som viser en versjon av Firefox Mobile som kjøres på mobiloperativsystemet Windows Mobile OS.

Som bildene viser, kan adresselinja minne om Safari på iPhone. Men i tillegg brukes såkalte favicons, en ny type bokmerker som også brukes i Firefox 3. Det ser ut til at Firefox for mobilen vil prøve ut en ny måte å navigere mellom besøkte sider på, i stedet for de vante fram- og tilbakeknappene.

SE VÅR VIDEOTEST AV NYE IPOD TOUCH HER

Ifølge bloggen readwriteweb visualiseres disse handlingene med en form for tekstbokser. En video fra Mozilla antyder at navigeringen gjøres gjennom en zoom inn/ut-pil som styres med berøring i kanten av de synlige skjermbildet. Denne videoen kan du sjekke ut her.

Ifølge readwriteweb åpner Firefox 3 for fane-surfing. Det skal være enkelt å vise hvilke faner som er åpne til enhver tid, sopm er en utfordring med den begrensede plassen på en mobilskjerm. Det hevdes fra en rekke kilder at Mozilla vil ha nettleseren klar i 2010.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning