Mest mulig mobil for pengene?

Fem svært gode mobilkjøp

Du trenger ikke å betale i dyre dommer for å få en knallgod telefon.

Disse telefonene gir deg valuta for pengene.
Disse telefonene gir deg valuta for pengene. Foto: HTC, Nokia, Samsung
Sist oppdatert

Det er lett å la seg imponere av telefoner som HTC Desire , Nokia N900 eller Samsung Omnia II . Like lett er det å få bakoversveis av prisene på disse telefonene, som koster fra 4000 kroner og oppover.

Heldigvis trenger du ikke å blakke deg for å få en skikkelig god mobiltelefon. Det finnes mange telefoner til under 2500 kroner som er svært gode kjøp.

Vi viser deg hvilke som er best akkurat nå.

Les også:

Slik finner du riktig mobiltelefon

Bli superfotograf med mobilen

Stadig mer for pengene

Share

Samsung Galaxy Spica

Android 2.1: 2400 kroner

Samsung Galaxy Spica
Samsung Galaxy Spica Foto: Samsung

Android er i vinden, og det med god grunn. Dette er et operativsystem som er svært enkelt å bruke og som har et lass av gratisprogrammer i programvarebutikken Market.

Det som gjør Samsung Galaxy Spica spesiell er at det er den billigste Android 2.1-telefonen på markedet akkurat nå. Det betyr ikke at du må ofre viktige funksjoner.

Tvert i mot: Her får du Exchange-støtte, GPS-muligheter, super-3G, Wi-fi, kamera, musikkspiller og alt du kan ønske deg.

Telefonen er ikke like rask som for eksempel HTC Desire, men den fungerer likevel svært bra. Denne anbefaler vi mer enn gjerne.

Les også:

Test av Samsung Galaxy Spica med Android 2.1

HTC Tattoo

Markedets billigste Android: 2000 kroner

HTC Tattoo er den billigste Android-telefonen i vanlig salg. Den koster rundt 2000 kroner i de billigste nettbutikkene (faktisk ned mot 1800 kroner), og byr på GPS, Wi-fi og super-3G. Kamera og musikkspiller er også på plass. Dette er en fullspekket smarttelefon med Exchange-støtte.

HTC Tattoo
HTC Tattoo Foto: HTC

Men telefonen kjører en gammel Android-versjon. Det sies at også Tattoo skal kunne oppgraderes til Android 2.1, selv om det er ukjent når dette vil skje.

Uansett er dette et godt kjøp for deg som vil ha Android uten å samtidig bli blakk.

Les også:

Test av HTC Tattoo

Nokia 5230

Trykkskjermtelefon med Symbian: 1300 kroner

Prisen på Nokia 5230 er nesten for lav til å være sann. For rundt 1300 kroner får du en trykkskjermtelefon med smarttelefonsystemet Symbian. Under panseret finner du også en GPS og støtte for super-3G.

Telefonen har utgang for vanlig 3,5 mm minijackplugg og kan dermed brukes som musikkspiller lett som en plett. Du kan bruke den som jobbtelefon også, da den har Exchange-støtte.

Nokia 5230
Nokia 5230 Foto: Nokia

Betaler du 1300 kroner ofrer du selvsagt noe. Vi trekker frem at telefonen ikke har Wi-fi og at kameraet er ganske dårlig. Om dette ikke betyr all verden for deg er Nokia 5230 et særdeles godt kjøp.

Les også:

Test av Nokia 5230

Nokia C5

Liten og lekker smarttelefon: 1300 kroner

Dersom trykkskjerm ikke er et stort poeng for deg bør du snuse på Nokias nye C5.

Dette er en svært liten og hendig smarttelefon med svært mange muligheter. Med Symbian får du her mulighet for å installere ekstra programmer, og det er støtte for Exchange.

Det vi liker spesielt godt med Nokia C5 er at den har svært gode taster, fantastisk batterilevetid, utgang for 3,5 mm minijack og ikke minst at den har GPS og helt gratis navigasjon.

Nokia C5
Nokia C5 Foto: Nokia

Det eneste denne telefonen mangler er støtte for Wi-fi, men bortsett fra dette er C5 en imponerende billig og lekker liten sak.

Les også:

Test av Nokia C5

Samsung C3060

God lyd og store taster: 550 kroner

Mange er enkelt og greit ute etter en telefon. Da er det Samsung C3060 du ser etter. Denne telefonen har store og gode taster og høy og klar lyd under samtaler.

At den også har kamera på baksiden, innebygget FM-radio og støtte for Bluetooth er et stort pluss med tanke på prisen.

Du ofrer mulighet for GPS, surfing og MP3-spiller for å nevne noe. Men er det en telefon du er på jakt etter anbefaler vi C3060.

Les også:

Samsung C3060
Samsung C3060 Foto: Samsung

Test av Samsung C3060

Les også:

Råtass-PC til terningkast 6

Slik blir du fotokunstner med HDR-teknikken

Slik bygger du nettverk på LinkedIn

Denne saken ble første gang publisert 21/05 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også