En overslepen diamant

HTC Touch Diamond

HTC Touch Diamond går i frontalangrep på selveste iPhone med sitt lekre utseende og stilige menyer. Men har den mer enn utseende?

TOUCHFLO 3D: Med det nye menysystemet til HTC ser alt veldig stilig ut. Her ser vi musikkspilleren, hvor man kan bla i album i en slags 3D-visning.

TOUCHFLO 3D: Med det nye menysystemet til HTC ser alt veldig stilig ut. Her ser vi musikkspilleren, hvor man kan bla i album i en slags 3D-visning. Foto: chris

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Ekstremt god skjerm

+ HSDPA

+ A-GPS

+ Utrolig stilig

+ Liten

- Kranglete menysystem

- Treg

- Ubehagelig varm når den lader

DIAMANTSLIP: Baksiden har fått fasetter som en diamant. De er ikke overdrevet, så mobilen ligger fortsatt flatt på bordet.

DIAMANTSLIP: Baksiden har fått fasetter som en diamant. De er ikke overdrevet, så mobilen ligger fortsatt flatt på bordet. Foto: chris

Spesifikasjoner HTC Touch Diamond

Leverandør: www.htc.no

Kamera: 3 Megapixel

Skjermstørrelse: 2,8"

GPS: Ja

WiFi: Ja

HSDPA: Ja

3G: Ja

Radio: Ja

OS: Windows Mobile 6.1

Dette er en av de mer komplette Windowstelefonene. Det mest oppsiktsvekkende er nok allikevel TouchFLO 3D. TouchFLO er, for dem som ikke allerede vet det, HTCs eget menysystem. Problemet med Windows Mobile og trykkfølsomme skjermer er presisjonen. Knappene i Windows Mobile er gjerne veldig små og ikke veldig fingervennlig. Det er her TouchFLO kommer inn. Dette menysystemet kjører på toppen av Windows Mobile og gir enkel tilgang til de mest brukte funksjonene. Dette gjør at HTC sine telefoner kommer langt uten pekepennen. Nå har altså TouchFLO kommet i siste versjon, nemlig 3D. TouchFLO 3D beveger seg bort fra Windows Mobile sine statiske menyer og inn på noe som kan minne om iPhone. Man blar ved å dytte med fingeren. Grensesnittet er utrolig pent laget med en slags 3D-verden man må sveipe fingeren over skjermen for å bla seg rundt i. Det hele ser utrolig stilig ut og bidrar til god oversikt.

Trøbbel i paradis

Men det er noe som skurrer. TouchFLO 3D er et genialt brukergrensesnitt, men telefonen lider under Windows Mobile. Det blir for tregt. Problemet er at sveip blir registrert som trykk og dermed gjør telefonen ting man aldri har bedt om. Dette er like mye et Windows Mobile-problem som det er et HTC-problem. Windows Mobile er for tungt, mens HTC Diamond er for svak. Til en Windows-telefon å være er det ikke verre en at man overlever, men det burde være unødvendig å skrive denne setningen. Da telefonen innleder et aldri så lite angrep mot iPhone, blir det fristende å sammenligne dem opp mot hverandre. Og dessverre er det natt og dag på respons, og dermed brukervennlighet, på de to telefonene.

Den har alt

Noe som taler for Touch Diamond er spesifikasjonslisten. Den er lang! Den er første HTC-telefon med FM-radio. Videre finner vi A-GPS og HSDPA. Er du derfor ute etter en Windows-telefon som har «alt» vil Touch Diamond være et naturlig valg. Den er også liten nok til å passe i selv en liten lomme.

Av selve spesifikasjonene er det faktisk skjermen som imponerer mest med ordentlig VGA oppløsning på hele 480 x 640 kan man surfe på nettet og se nettsider slik de er ment. Den vanvittige oppløsningen på skjermen bidrar også selvsagt til en helt usannsynlig skarp skjerm ved annet bruk enn nettsider også. Den er rett og slett en fryd å se på.

Telefonen leveres, som første telefon på markedet, med Windows Mobile 6.1. Forskjellen fra 6 til 6.1 er, ikke overraskende, svært liten, men vi har lyst til å nevne et par ting. Tekstmeldinger er nå satt opp som en samtale. Man kan dermed bla oppover for å se historikken og hvem som sa hva. Internet Explorer har også fått en Opera Mini-lignende zooming på nettsidene. Man har nå også muligheten for å legge telefonen til i et domene. Bortsett fra det, er det svært lite vi merker forskjell på.

Spesifikasjoner

Produsent HTC
Pris 4182

Konklusjon

Dette er en telefon med verdens største potensial. Dessverre føler vi at feilene den begår, er så kritiske og hemmende for hele opplevelsen at den faller langt unna toppkarakteren.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning