Får iPhone 5 til å rotere 360 grader mens den tar panoramabilde

Denne appen må du bare prøve

Denne appen får iPhone til å snurre 360 grader rundt samtidig som den lager et panoramabilde.

MÅ HA: Skal du bruke 7 kroner på en app, så bruk de på Cycloramic - om du har iPhone 5. Appen får telefonen til å snurre om sin egen akse samtidig som den lager et 360 graders panoramabilde eller -film.

MÅ HA: Skal du bruke 7 kroner på en app, så bruk de på Cycloramic - om du har iPhone 5. Appen får telefonen til å snurre om sin egen akse samtidig som den lager et 360 graders panoramabilde eller -film. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Dette må være årets morsomste app. Den er kanskje ikke så veldig nyttig, men den får de fleste til å måpe med en blanding av forundring og begeistring.

Vi snakker om mobilappen Cycloramic. Den får nemlig iPhone 5 til å vibrerer slik at mobilen snur seg 360 grader rundt sin egen akse. Samtidig lager appen et 360 graders panoramabilde eller en 360 graders panoramafilm av omgivelsene.

Appen bruker vibrasjonsfunksjonen i iPhone 5 til å få mobilen til å bevege seg. Hvordan eller hvorfor den snurrer rundt sin egen akse vet vi ikke. Bildet som tas kan du konvertere til en film og dele med venner via e-post eller på Facebook. Resultatet er ganske imponerende. Telefonen trenger et glatt underlag for å fungere.

Appen kan for øvrig brukes håndholdt for å ta vanlige panoramabilder og her virker appen også for iPhone 4 og iPhone 4S.

Har du testet appen? Publiser gjerne en link til din 360 graders film under artikkelen.

Appen koster 7 kroner i App Store.

Her kan du se en video vi laget fra vårt kontor i Nydalen i Oslo. Lenger ned i artikkelen ser du produsentens video om hvordan appen fungerer på iPhone 5.

Les også:

Nå får du bedre lyd i mobilen

15 gratis fotoprogram

Super hytt-TV til under 2.500 kroner

Slik får du 4G på iPhone 5