De beste mobiltjenestene

Søk og oppslag

Mobilen er søkeverktøyet som du alltid har med deg og kan gi svar på alt.

NORSK: Opere Mini når stadig nye brukergrupper på grunn av den gode brukervennligheten når man bruker mobilen for å lese nettsider.

NORSK: Opere Mini når stadig nye brukergrupper på grunn av den gode brukervennligheten når man bruker mobilen for å lese nettsider. Foto: FOTO: Opera

Publisert Oppdatert
GOOGLE: Google på mobilen er nyttig. Her vises Google nettside via nettleseren Opera Mini.

GOOGLE: Google på mobilen er nyttig. Her vises Google nettside via nettleseren Opera Mini. Foto: FOTO: Opera

1. Google på mobilen

Ingen slår Google på søk. Heller ikke når det er mobilen som blir brukt som søkeverktøy. Her finner du selvsagt Google-søk, men også tjenester som kart, nyheter, Gmail og kalender.

m.google.no

2. Vinn veddemål

Hva ble egentlig resultatet i kampen mellom Norge og Italia i fotball-VM i 1994? Når ble Beatles-albumet «Let it be» gitt ut for første gang? Enten du skal skaffe bevis for at du vant veddemålet, eller du skal jukse i quiz er Wapedia løsningen på de fleste av dine problemer. Mobilversjonen av nettleksikonet Wikipedia finner du på adressen wapedia.mobi. Slenger du på /no/ på slutten kommer du rett til den norske utgaven. Svarene er selvsagt 0-1 og 1970.

http://wapedia.mobi/no/

3. Nummersøk

Det trenger ikke koster skjorta for å finne et telefonnummer eller navnet bak et nummer. Det finnes søketjenester som tar en femmer for å levere nummeret til deg, men det finnes nummersøk hvor du bare betaler for datatrafikken. Raskt og enkelt. 1881 har også en programvare med mer avanserte søkemuligheter. Dette programmet koster 30 kroner i måneden.

wap.tlf.no

wap.1881.no

4. Norske søk

Kvasir og Sesam er to norske alternativer til Google. I tillegg til søkefunksjonalitet, har begge andre nyttige tjenester under sin paraply. Begge er fine linker å ha i favorittlisten på mobilen.

wap.kvasir.no

wap.sesam.no

5. Hva er stillingen?

Fotballgal? Da bør du sjekke ut denne tjenesten. Programmet FotMob kan lastes ned til mobilen og gir deg tilgang til uante mengder med fotballresultater. De har også en tjeneste for direktevarsling når det skåres mål.

http://www.hvaerstillingen.no

6. Finn laveste pris

Hva gjør du når du står i elektronikkbutikken og lurer hvor godt lokketilbudet egentlig er? Da kan du sende en SMS til 2097 der du skriver «Pris» foran produktnavnet, Du vil i løpet av sekunder motta en SMS med prisinformasjon.

En tilsvarende tjeneste leveres av DinPris og her sender du en tekstmelding med teksten «dinpris» etterfulgt av produktnavn til nummer 2003.

Kelkoo her også en mobiltjeneste, men her må du gå til adressen m.kelkoo.no.

Prisguide: SMS til 2097 med kodeord «Pris» + produktnavn

DinPris: SMS til 2030 med kodeord «DinPris» + produktnavn

Kelkoo: m.kelkoo.no

8. Opplysning på SMS

Noen ganger kan SMS være en raskere måte å få tilgang til nummeropplysning på. Stort sett koster disse tjenestene noen kroner, men fordelen er at det kan være raskere å sende en SMS enn å søke selv på mobilen.

Send navn eller nummer til 1880 eller 1881. Så får du raskt svar. Tjenestene koster penger. Det finnes flere tilsvarende tjenester. Hos de fleste skriver du "tlf" etterfulgt av navn eller nummer.

Send navn/nr. til 1880, 1881, 1890 eller 1985 .

9. Boligsøk

Er du på boligjakt kan du også jakte via mobilen. Både Finn og DnB har løsninger som gjør mobile boligsøk mulig.

wap.dnbeiendom.no

wap.finn.no

10. AskAdam

Synes du det tar for lang tid å søke på Wapedia eller Google? AskAdam gjør jobben for deg. Her sender du en SMS til 2326 med det du lurer på. Skriver du for eksempel «Elvis» i en SMS og sender den til 2326 mottar du noen sekunder senere nøkkelinformasjon om Elvis Aron Presley. Du må betale 3 kroner per mottatte melding. Du finner samme informasjon om du søker på Wapedia.

www.askadam.no

Har vi glemt noen? Tips oss i kommentarfeltet under artikkelen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning