De beste mobiltjenestene

Nyheter & Informasjon

Med mobilen er du alltid oppdatert på nyhetsfronten.

NYHETER: For mange blir mobilen den raskeste og viktigste kilden for nyheter.

NYHETER: For mange blir mobilen den raskeste og viktigste kilden for nyheter. Foto: FOTO: Dreamstime

Publisert Oppdatert

1. Tekst-TV

Tekst-TV er kanskje ikke det aller siste på teknologifronten, men i javaversjon til mobilen er NRK Tekst-TV kult! Dette er en enkel og oversiktlig måte å finne fram til både nyheter, vær og fotballresultater. For du husker vel fortsatt hvilket sidenummer været er på? Programmet laster du ned gratis ved å sende en SMS med kodeord «NRK TTV» til 1986. For mer informasjon kan du naturligvis sjekke det vanlige Tekst-TV, nærmere bestemt side 441. Programmet koster ikke noe i bruk, bortsett fra prisen for datatrafikk. Men siden en Tekst-TV-side ikke inneholder voldsomt med informasjon, blir det ikke store summer så lenge du befinner deg i Norge.

http://www.nrk.no/

2. VG & Dagbladet

De fleste større avishus har egne mobilsider eller wap-sider. Stort sett kommer du fram om du skriver WAP eller mobil i stedet for www i adressefeltet. Prøv for eksempel:

wap.vg.no (også mobil.vg.no )

wap.dagbladet.no

wap.nettavisen.no

wap.aftenposten.no

wap.bt.no

3. Oslo Børs

Er du interessert i økonomi og handler aksjer, bør du sjekke Oslo Børs sin SMS-tjeneste. For en full oversikt over alle funksjoner, følge adressen under. Tjenesten koster 5 kroner per melding.

http://www.oslobors.no/ob/sms

4. RSS

RSS er et hjelpemiddel som faktisk kommer veldig bra til sin rett på mobil. Hvis du ikke er helt inne i hva RSS er, så ta en titt på denne artikkelen. Mange mobiltelefoner kommer med innebygd RSS-leser. Legg inn adresser til alt du måtte være interessert i, og du får opp overskriftene fortløpende.

5. Været

Vi snakker om det hele tiden og nå kan du sjekke det overalt via mobilen.

m.yr.no

6. Mat på mobilen

Hos Apéretif får du matoppskrifter og vintips med mer direkte til mobilen. Send en SMS med ordet MAT til 2224 og du er i gang. Apéretif har også en SMS-tjeneste for å motta anmeldelse av "Ukens vin".

www.aperetif.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning