De beste mobiltjenestene

Nyttige tjenester

Gode mobiltjenester gjør mobilhverdagen enklere og morsommere. Her er et knippe nyttige mobiltjenester.

VIDEO: Det finnes mange muligheter for deg som vil bruke mobilen som underholdningssentral.

VIDEO: Det finnes mange muligheter for deg som vil bruke mobilen som underholdningssentral. Foto: FOTO: Sony Ericsson

Publisert Oppdatert

1. OVI

Ovi.com er Nokias nye store satsing som skal gjøre livet lettere for mobilbrukere. Hvert fall brukere av Nokia-mobiler. Her kan du laste opp og dele bilder og video, ta backup mobilens innhold og kjøpe og laste ned musikk og annet innhold. Merk deg navnet og sjekk innom ovi.com og se om du tror Nokia har muligheter å kjempe mot Apple og iTunes med denne tjenesten.

www.ovi.com

2. Parkering

Parkeringstiden har gått ut, så du må løpe? Eller har du kanskje betalt for en time ekstra, for å sikre at den ikke gjør det? Parkeringstjenester på mobil er en veldig god erstatning for de gammeldags parkeringsautomatene. EasyPark støttes av parkeringsplasser over store deler av landet. Systemet fungerer ved at du fester en oblat i frontruta på bilen, som parkeringsvakten kan sjekke. Du kan starte og stoppe en parkering ved å ringe et nummer, eller sende en sms. Du må riktignok betale et tillegg pr. parkering, som ifølge EasyPark i gjennomsnitt er på 3,78 kroner. Pengene du skal betale for parkeringen blir enten sendt som en faktura, eller trukket fra kredittkortet.

http://www.easypark.no/

3. Mobil backup

Sikkerhetskopi av mobilens adressebok kan være en nyttig funksjon for deg som har mobiler som ofte forsvinner. Både Telenor og NetCom har denne typen tjenester. Det er også en praktisk funksjon for å overføre kontakter til en ny mobil. NetCom tar 4 kroner for hver synkronisering. Telenors "Mobile Backup"-tjeneste koster 29 kroner for tre måneder.

http://netcom.com/privat/tjenester/kontaktsynk.html

http://telenormobil.no/tjenester/mobilbackup/

4. Mobilbank

De fleste større banker har etter hvert tjenster som tillater kundene å utføre banktjenester via mobilen. Her har vi listet adressene til noen av de store bankene som har slike tjenester. Sjekk selv hva din bank tilbyr.

www.nordea.no/privat/

www.dnbnor.no/person/mobilbank/mobilbank/

5. Mobil betaling

PayEx er en betalingsløsning for handel over internett som også privatpersoner kan dra nytte av. Ved å opprette en PayEx-konto kan du handle på nett, sikre at du får varene du har bestilt om du handler privat på nettet.

www.payex.no

6. Bokkilden

På Bokkilden kan du kjøpe bøker, søke etter bøker, se topplister med mer.

wap.bokkilden.no

Har du tips til nyttige mobiltjenester? Tips oss i kommentarfeltet under artikkelen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning