De beste mobiltjenestene

E-post og meldingstjenester

Les e-post og send gratis SMS. Her er de beste e-post, chat og MMS/SMS-tjenestene.

MULTIMEDIA: Mobiltelefonen får oftere og oftere pekeskjerm og er stappet full av multimediaeffekter.

MULTIMEDIA: Mobiltelefonen får oftere og oftere pekeskjerm og er stappet full av multimediaeffekter. Foto: FOTO: Nokia

Publisert Oppdatert

1. E-post på mobilen

E-post på mobilen er noe veldig mange bruker allerede. Men hvis du ikke har mobil betalt av jobben med push-mail og Exchange-konto, kan det kanskje gjøres både billigere og smartere. Google tilbyr et genialt alternativ til den innebygde e-post-klienten i mobilen. Tjenesten består av et javaprogram du laster ned til mobilen. Der får du god oversikt over mailen din, og kan også lese vedlegg som for eksempel PDF eller word-dokumenter. Ulempen er at du må starte programmet for aktivt å sjekke mail, men hvis du kan leve med det, kan du spare noen kroner i datatrafikk og få tilgang til funksjoner mange mobiltelefoner mangler.

http://www.google.com/intl/no_no/mobile/

m.gmail.com

2. Plaxo

Nettjenesten Plaxo er i utgangspunktet en litt morsom tjeneste som hjelper til med å holde adresseboken din oppdatert. Du må installere et lite tilleggsprogram til Outlook (eller bare bruke tjenesten på nettet). Dette programmet sjekker om noen av dine kontakter også bruker Plaxo. Om det er tilfelle vil adressekortet i din adressebok i Outlook bli synkronisert med den informasjonen vedkommende har gitt til Plaxo. Endrer en av dine "Plaxo-kontakter" sitt adressekort, ja så blir også adressekortet i din adressebok oppdatert. Du kan også synkronisere hele adresseboken din opp til Plaxo.com. Da vil du også kunne finne dine kontakter via Plaxo på mobilen.

m.plaxo.com

3. Student SMS

Nettbasert tjeneste som gjør det mulig å sende ut SMS og MMS til en eller flere mottagere for en rimelig penge. Du kan kjøpe «pakker» med SMS-er som gir deg en SMS pris på 39 øre per melding. Passer best for storforbrukere av SMS-er.

www.studentsms.com

4. Gratis SMS

Det er mange som tilbyr gratis SMS. Er du kunde av Telenor Mobil kan du logge deg inn på «Mine sider» og sende inntil 30 gratis SMS-er i måneden. Fra www.gulesider.no kan du også sende gratis SMS. I tillegg finnes det andre gratis SMS-tjenester om du søker litt rundt på nettet. Tips oss gjerne.

www.telenor.no

www.gulesider.no

Mangler vi noen tjenester? Tips oss i kommentarfeltet under artikkelen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning