Nokia Lumia 620

Billig, stilig og ganske god

Nokia Lumia 620 frir til ungdommen. Endelig en Windows-mobil som er billig, stilig og slett ikke verst i bruk.

SPREK: Nokias billige Windows-mobil er stort sett en positiv opplevelse.
SPREK: Nokias billige Windows-mobil er stort sett en positiv opplevelse. Foto: Produsent
Sist oppdatert

- Den vil jeg ha! Ordene tilhører junior som umiddelbart falt for det visuelle med Nokia Lumia 620. For Lumia 620 er en mobil som vekker oppsikt med sitt neongrønne deksel med en gul detaljramme rundt skjermen. Dekselet er i «hardplast» og kan enkelt byttes ut. En kjent oppskrift fra Nokia altså. Dekselet har ikke bare en visuell funksjon. Hardplasten gjør også Lumia 620 til en hardfør mobil og med en ramme som stikker ørlite ut forbi skjermen gjør også at skjermen ikke er like utsatt for riper. Visuelt er det mange likheter med toppmobilen til Nokia, Lumia 920.

Mobilen har fått en dedikert kameraknapp i tillegg til volum og av/på-knapp. Telefonen er ikke veldig tynn, men med en 3,8 tommers skjerm er Lumia 620 likevel en kompakt mobil som lett får plass i lommen.

Ekstra

Det er flere ting Nokia satser på for å gjøre en mobil til en «Nokia»-mobil. Siden Windows Phone 8 i utgangspunktet er en temmelig identisk opplevelse fra mobil til mobil, har Nokia lagt til en del apper som skal knytte deg nærmere til Nokia. Her finner vi blant annet Nokias nye GPS-program «Here Drive+» (Beta), som mer eller mindre er en fullverdig GPS-navigator med kart for hele verden. Kart administrerer du selv og laster ned de kartene du ønsker å bruke om så det er fra Norge, Sverige eller Botswana. Du bestemmer.

FARGERIK: Lumia 620 kommer i flere fargesterke kombinasjoner. Og går du lei en farge, kan du enkelt bytte deksel.
FARGERIK: Lumia 620 kommer i flere fargesterke kombinasjoner. Og går du lei en farge, kan du enkelt bytte deksel. Foto: Produsent

I tillegg finner vi «Here Transit», som gir deg informasjon og ruteopplysninger fra kollektivtrafikk som buss, trikk, t-bane og tog. Nyttig når du er i en fremmed by og ikke vet nøyaktig hvor du finner den type informasjon.

Spesifikasjoner: Nokia Lumia 620

  • OS: Windows Phone 8
  • Skjerm: 3,8 tommer
  • Prosessor: Dual Core 1 GHz
  • Lagringsplass: 8 GB
  • Oppløsning: 480 x 800 punkter
  • Exchange-støtte: Ja
  • Kamera: 5 MP
  • Ansiktskamera: 0,3 MP
  • NFC: Ja
  • 3G/4G: HSDPA 21,1/5,76 Mbps
  • Minnekort: MicroSD inntil 64 GB
  • Batteri: 1300 mAh
  • Vekt: 127 gram

Here Maps er også en Nokia-app som på mange måter fungerer som Google Maps. Til sist nevner vi «Here City Lens» som gir deg mulighet til å finne informasjon om stedet du befinner seg. Alt fra overnatting via spisesteder til shopping og severdigheter.

Alt dette kan du finne andre steder både for Windows Phone-mobiler og på andre plattformer, men forskjellen er at På Nokia får du det pent innpakket og integrert med mobilen. Vi tipper at det er GPS-navigatøren flest vil sette størst pris på. Nokia Music er også en bra musikkapp, men mest for deg som har mye lokal musikk. Bruker du en streamingtjeneste er Nokia Music ikke så interessant.

Kjapp

BATTERISUGEN: Et av våre største ankepunkter mot Lumia 620 er at batterilevetiden er litt knapp.
BATTERISUGEN: Et av våre største ankepunkter mot Lumia 620 er at batterilevetiden er litt knapp. Foto: Produsent

En av de gode tingene med Windows Phone 8 er at det er et kjapt operativsystem. Selv om Lumia 620 er en relativt rimelig mobil, oppleves den ikke som merkbart tregere enn storebror Lumia 920 - som er over dobbelt så dyr. Ytelsestestene viser at den har litt svakere maskinvare og på skjermen kan vi kan se litt ujevnheter og bånding på fargeoverganger. Plastskjermen gir mobilen også et litt billig preg. Det mest kritiske for Lumia 620 er batterilevetiden. Den er i knappeste laget. Vi klokket den inn til 3 timer og 20 minutter i vår test. Dette er faktisk en time dårligere enn på Lumia 920 - som heller ikke imponerte med batterilevetiden sin.

Kameraet på Lumia 620 får også godkjent. Det tar ganske bra bilder. Vi sammenlignet mot iPhone 5 og her lå ikke Lumia 620 veldig langt etter - og det er et kvalitetstegn for iPhone 5 har et bra kamera.

Windows Phone

Vi skal ikke bruke mye plass på selve operativsystemet i denne testen. Enten så liker du Windows Phone eller så har du for lengst valgt iOS eller Android. Windows Phone 8 fungerer stort sett greit, men det har noen ganger et litt ulogisk brukergrensesnitt. To eksempler får tjene som begrunnelse: Når man skal skrive inn SIM-koden er OK-knappen plassert oppe til høyre og ikke nede til høyre som hadde vært mest logisk. Det er også ulogisk at valget «Neste» i mange menyer plassert på venstre side av skjermen og ikke på høyre side, som vi mener er normalt. Det kan være at venstrehendte synes dette er bra, men som høyrehendt fungerer det dårlig. Det fører til at vi stadig trykker «Avbryt» istedenfor å gå videre.

I starten synes vi også at Windows 8 bruker litt tid på å laste hver gang vi åpner en app, men dette inntrykket avtar litt etter hvert som man bruker mobilen mer regelmessig.

Konklusjon

Med Nokia Lumia 620 er Nokia igjen aktuelle med en moderne smartmobil som frir til et litt yngre publikum. Pris og design tror vi treffer målgruppen midt i blinken, så gjenstår det å se om de vil bytte ut iPhone og Android mot Windows Phone 8, som fortsatt må sies å være en outsider.

Testresultater

Rightware Browsermark: 1546

Sunspider: 1425

WP Bench: 181,84

Batterilevetid: 03:20

Vårt største ankepunkt mot Nokia Lumia 620 er at batterilevetiden er litt knapp, så her vil du nok oppleve å måtte lade hver natt pluss at vil du at batteriet skal være hele dagen kan du ikke streame Netflix i timevis.

På pluss-siden må vi nevne at du får med et par gode Nokia-apper (GPS), en mobil som skiller seg ut til en lommebokvennlig pris. Dette tror vi kan bli en liten salgssuksess for Nokia.

Les også:

Funksjonen du bør aktivere FØR mobilen blir stjålet

Gratis fullversjon av Ashampoo Burning Studio 2013 - klikk her

Jabra Revo: Stilig hodesett med god lyd

Last ned: 15 gratis fotoprogram




Denne saken ble første gang publisert 16/04 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også