Litt over halvveis i 2011 har vi rukket å oppleve et av de mest interessante mobilårene noensinne.

Vi har allerede skrevet om alle de nye telefonene du får kjøpt i sommer, men også etter at denne saken ble skrevet har produsentene pøst på med nyvinninger.

Ulempen med så mange telefoner, er at valget blir vanskeligere for deg som skal kjøpe ny mobil. Men det er et luksusproblem når du får kjøpt både billige og dyre smarttelefoner.

Her er ni av telefonene du har å se frem til de neste månedene.

HTC EVO 3D

HTC EVO 3D skulle i utgangspunktet ikke komme til Norge, men etter at HTC bestemte seg for å styrke europasatsingen sin så dukker den jammen opp likevel.

Det unike med EVO 3D er, som du forstår av navnet, at den har 3D-egenskaper. Nærmere bestemt har den både doble to kameralinser på baksiden og en skjerm som viser 3D-bilde uten at du trenger spesialbriller.

Det er per i dag kun EVO 3D og LGs Optimus 3D som har disse egenskapene.

Telefonen har mer å by på enn 3D-godsaker.

Under skallet finner du den samme maskinvaren som i HTC Sensation, altså doble A9-prosessorer på 1,2 GHz, 1 GB RAM og grafikkbrikken Adreno 220.

Les mer om HTC EVO 3D

TREDIMENSJONAL: EVO 3D er HTCs første 3D-telefon. © FOTO: HTC

Samsung Galaxy R

Samsung Galaxy R er i bunn og grunn en nedgradert Galaxy SII, med tregere prosessor og lavere spesifisert skjerm.

Dette betyr slett ikke at den er noen sinke. Her finner du Nvidias Tegra 2-systembrikke bak fasaden, noe som gir deg Geforce-grafikk og doble prosessorkjerner på 1 GHz.

Skjermen er av typen S-LCD, og har den vanlige Android-oppløsningen på 480 x 800 punkter.

Les mer om Galaxy R

SGSII LIGHT: Galaxy R er en rimeligere versjon av Samsungs toppmodell. © FOTO: Samsung

Nokia N9

Dersom du har fulgt med på Meego-utviklingen de siste årene har du selvsagt allerede hørt om Nokia N9.

Dette blir den aller første Meego-telefonen på markedet, og ut fra denne videoen ser operativsystemet definitivt lovende ut.

Vi skal ikke legge skjul på at vi virkelig håper Nokia N9 innfrir forventningene, for denne telefonen vil i aller høyeste grad være avgjørende for Nokias videre Meego-satsing.

Les mer om Nokia N9

MEEGO: N9 er først ud med den nye Meego-plattformen. © FOTO: Nokia

Sony Ericsson-ras

Om vi skal trekke frem en produsent vi tror kan gjøre det virkelig bra i år, er det Sony Ericsson.

Produsenten har allerede lansert et lass med forskjellige Android-telefoner, men festen er på langt vei over. Her er modellene som står i kø for å komme ut på markedet de neste månedene:

Sony Ericsson Xperia Mini og Mini Pro

Sony Ericssons Mini-modeller ble godt mottatt i fjor, og nå står oppfølgerne klare. Denne gangen har produsenten sløyfet alle tall i modellnavnet, og enkelt og greit kalt telefonene Mini og Mini Pro.

Til tross for størrelsen har begge modellene fått like kraftig maskinvare som toppmodellene. Og da går ting kjapt.

Vi har allerede tatt en kikk på telefonene, og likte det vi så.

MINI: Også i år kommer Sony Ericsson med to mini-telefoner. © FOTO: Sony Ericsson

Sony Ericsson Xperia Active

Frem til nå har Motorola Defy boltret seg alene i sjangeren "vanntett Android-telefon", men nå får den konkurranse fra Sony Ericsson.

Xperia Active er en liten, sporty og (etter vår mening) pen telefon, som også gav inntrykk av å være vanvittig sprek da vi prøvde den for noen uker siden.

Dette skyldes at telefonen har fått den samme kraften i maskinvaren som toppmodellen Xperia Arc, altså 1 GHz prosessor, Adreno 205-grafikk og 512 MB RAM. Denne kraften kan best betegnes som "overkill" for å kjøre den lettdrevne skjermen du får i denne telefonen, men vi liker det, vi.

Les lyntesten av Sony Ericsson Xperia Active

HARDDAUS: Xperia Active tåler både sand og vann. © FOTO: Sony Ericsson

Sony Ericsson Xperia Ray

Xperia Ray ble lansert samme dag som Xperia Active, og tåler verken smell eller vann.

Til gjengjeld er den blant de mest stilrene telefonene Sony Ericsson har kommet med de siste årene, og er både tynn og hendig.

Også denne telefonen har samme kraft som toppmodellene, og den har i tillegg det samme kameraet. Her blir det knallbra bilder, med andre ord.

Det som overrasket oss mest da Sony Ericsson kom på besøk for å tøffe seg med nyhetene sine var hvor vanvittig liten og lett denne telefonen føles i hånden.

Les mer i lyntesten av Xperia Ray

HOT: Xperia Ray skal friste designslavene der ute. © FOTO: Sony Ericsson

Sony Ericsson txt og Mix Walkman

De som trodde at Sony Ericsson har kastet seg 100% over på Android-bølgen ble motbevist da produsenten forrige måned avduket telefonene txt og Mix Walkman.

Det er rimelig lett å fastslå målgruppene bare ut fra navnet på telefonene.

Mix Walkman er beregnet på de som skal bruke telefonen til musikk, mens txt er for de som skriver mye meldinger, e-post og statusoppdateringer. Dette understrekes av fulltastaturet.

Begge telefonene kjører et menysystem som minner mye om UX-versjonen Sony Ericsson brukte i Xperia X10 Mini-modellene sine. Operativsystemet bak er også utviklet av Sony Ericsson.

Les mer om txt og Mix Walkman

FOR UNGDOM: txt pro og Mix Walkman har en ung målgruppe. © FOTO: Sony Ericsson

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!