© Knut Arild Vold

© Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

Skjerm: 2,2 "

Minne: 8 GB

GPS: Nei

Kamera: 3,2 mp

Kort sagt:

+ FM-sender

+ lett å bruke når den er klappet igjen

+ brukbare hodetelefoner


- Stor avstand mellom tastene

- adapter stikkende ut på siden

- ikke plass for lagringskort

Sony Ericsson W980 er en klapptelefon, med to skjermer. Det fungerer veldig bra til en musikktelefon, siden den ytre skjermen kan vise musikkinformasjon, og fordi du på utsiden også finner betjeningsknapper for å spole, pause og skifte låt. Disse er berøringsfølsomme, noe som gjør det ganske lett å trykke feil. Vi skulle heller ønske oss mekaniske knapper her. Men så lenge du husker å sette på tastelåsen før du putter telefonen i lomma går det stort sett greit. Volumknappen på siden er også litt liten og hard.

Som musikkspiller fungerer W980 bra, og vi synes lydkvaliteten er akseptabel. De medfølgende in-ear-hodetelefonene fungerer bra, i hvert fall til musikk. Til tale er det litt verre. Telefonen har også bra med lagringsplass (8 GB), men det er kjedelig at den ikke har minnekortplass.

Høyttalerne på telefonen er også skuffende, og gir langt dårligere lyd enn enkelte av konkurrentene kan by på.

W980 er utstyrt med en FM-sender, noe vi synes er en suveren funksjon på en musikkavspiller av denne typen. Er du på fest eller på hytta er det bare å skru på radioen, og sende musikken rett fra mobilen via en selvvalgt frekvens. Senderen er ikke spesielt sterk, men legger du mobilen i nærheten av radioantenna fungerer det supert. Da får du også overført informasjon om låtene du spiller til displayet på radioen. I bilen har vi blandet erfaring med FM-sender, siden man stadig må bytte frekvens for å ikke «krasje» med nye nærradioer, og fordi signalet kan bli for svakt til antenna.

Telefonen har også Sony Ericsson sin funksjon Sens Me, hvor du kan sende av gårde et lydklipp fra rommet du er i eller fra radioen, og få vite hvilken sang du hører på. Det er en kul funksjon, og den klarte til og med å kjenne igjen en låt av den norske gruppa Karpe Diem. Vi liker også godt at Sony Ericsson utstyrer sine telefoner med RDS-radio.

Som alltid får Sony Ericssons minus i boka for den kjipe adapterløsningen, og vi liker heller ikke så veldig godt tastene på denne telefonen. De runde tastene med stor spredning er ikke veldig ideelle til å skrive meldinger kjapt. Vær også klar over at den blanke yttersiden av telefonen veldig lett blir ripete og matt.

Laveste nettpris: 2.895 kr (www.scandinavianphoto.no)

Leverandør: www.sonyericsson.no

© Knut Arild Vold

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Sony Ericsson
Pris 2895

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!