Spesifikasjoner

Skjerm: 3,8"

Minne: 8 GB

GPS: Ja

Kamera: 5 mp

Kort sagt:

+ Rålekker

+ gjør alt

+ Sylskarp stor skjerm


- For dyr

- for dårlig touchfunksjonalitet

Sammen med Samsung Omnia er HTC Touch HD de to desidert dyreste mobiltelefonene i denne testen. De har også til felles at de kjører Windows, et mobiloperativsystem for avanserte brukere.

Vi synes HTC sitt brukergrensesnitt er lekrere og bedre enn det du finner på Omnia. Samtidig er den høyoppløste skjermen langt skarpere. Også selve berøringsfunksjonaliteten er litt bedre, selv om heller ikke HTC Touch HD alltid gjør det man tror man har bedt den om. Som når du blar nedover i telefonboken, og plutselig har ringt sjefen midt på natta.

Som musikkspiller er også Touch HD et hakk over Omnia. Den har en fingervennlig musikkspiller med covervisning, som minner mye om de vi har sett i produkter som begynner med en liten i. Bortsett fra mekaniske volumknapper på siden, må du ty til skjermen for å betjene spilleren. Det kan også være litt irriterende at volumet blir endret veldig mye hver gang du trykker på den mekaniske volumknappen, slik at du må inn på pekeskjermen å finjustere.

HTC får pluss for å ha lagt inn en 3,5 mm hodetelefoninngang, men minus for at de medfølgende hodetelefonene låter dårlig. For en telefon til 6000 kroner hadde vi forventet å få med hodetelefoner en liten klasse over.

Er du ute etter en skikkelig kraftig kontormobil, er naturligvis HTC et godt valg. Den store skjermen er perfekt til å surfe på, og skjermoppløsningen er i verdensklasse - noe som gjør den veldig fin til å se film. Den store skjermen på 3,8" gjør også at knappene blir litt større, noe som gjør den mer fingervennlig en tilsvarende telefoner med mindre skjerm.

Hvis du er en avansert bruker som krever en telefon med Windows har vi ingen problemer med å anbefale HTC Touch HD. Men hvis musikkegenskapene er de aller viktigste, får du en bedre løsning til halv pris ved å gå for Nokia 5800 XpressMusic.

Laveste nettpris: 5.795 kr (www.mpx.no)

Leverandør: www.htc.com/no

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent HTC
Pris 5795

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!