Grunner er at eierselskapet Barablu ikke har rettet seg etter tilsynets vedtak. Etter fredag 13. mars vil kunder med de nevnte abonnementene stå uten en fungerende mobiltjeneste, skriver Post- og teletilsynet i en pressemelding i dag.

Les også: De beste mobiltjenestene

Post- og teletilsynet har gitt Tenor tillatelse til bruksbegrensning overfor Barablu Mobile Norway. Det betyr tillatelse til å stenge ned tjenestene som Barablu kjøper fra Telenor.

Disse tjenestene er nødvendige for at Barablu skal kunne tilby mobiltjenester til sine abonnenter. Barablu selger sine tjenester under merkenavnene Vectone mobile og Lyca mobile.

Årsaken til bruksbegrensningen er at Barablu, ifølge Post- og teletilsynet, har misligholdt sine betalingsforpliktelser overfor Telenor.

Les også: Ikke kaste din gamle PC

Post- og teletilsynet skriver at Barablu er pålagt å varsle sine kunder senest to virkedager etter at Telenor har varslet nedstengningen slik at kundene kan få mulighet til å skaffe seg en annen mobilleverandør.

Telenor sendt ut et slik varsel 27. februar, men Barablu har ifølge Post- og teletilsynet ikke varslet sine kunder.

- Dette er et tilfelle av sjeldent sløv forretningsdrift, med forbrukerne som offer. Vi har i det aller lengste prøvd å få Barablu til å oppføre seg seriøst i det norske markedet, men uten hell.

Nå må forbrukerne komme seg over til en annen leverandør snarest hvis de fortsatt vil ha mobilforbindelse, sier direktør Willy Jensen i PT.

Les også: Slik surfer du med mobilen

Jensen sier det heldigvis er meget sjeldent at det norske mobilmarkedet opplever useriøse leverandører, og at tilfellet med Barablu er helt spesielt.

- PT har aldri tidligere gått direkte ut og advart mot et selskap, men det gjør vi nå. Det får være måte på hvor lenge man kan føre forbrukerne, leverandørene og myndighetene bak lyset, sier han.

Klikk Teknologi forsøkte i dag å ringe til Barablu, men det oppgitte nummeret fører til et svensk selskap som hevder de ikke har noen forbindelse til Barablu. Nummeret vi har ringt står oppført som selskapets telefonnummer i "Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret" i Brønnøysundregistrene.

Les også: Bruk mobilen som GPS

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!