Spesifikasjoner Motorola q9h

Leverandør: www.motorola.no

Operativsystem: Windows Mobile 6

Kamera: 2 Megapixel

Skjermstørrelse: 2,4"

GPS: Nei

WiFi: Nei

HSDPA: Ja

3G: Ja

Radio: Nei

Kort sagt:

+ Kjapp

+ Skjerm i bredformat

+ Formidabelt tastatur


- Ikke WiFi

- Ikke GPS

- Dårlig lydkvalitet under samtaler

Windows Mobile har ikke rykte på seg for å være kjapp. Det tar tid å få fram skjermbilder, og hvis man skriver for fort henger de ofte rett og slett ikke med. Her er Motorola helt motsatt. Selv når minnet begynner å bli fullt, er telefonen fortsatt meget kjapp og responsiv. Tastaturet er også helt formidabelt og bidrar til en god opplevelse å skrive SMS eller e-post. Knappene er akkurat store nok, med akkurat passe mellomrom.

Telefonen leveres med 3G og HSDPA, men vi savner GPS og ikke minst WiFi. Dette er ting som begynner å bli standard på litt mer avanserte telefoner. En annen ting vi biter oss merke i er lydkvaliteten. Høyttaleren gjengir grumsete lyd uten diskant. I støyende omgivelser blir det derfor problematisk å holde en flytende samtale.

I tillegg til internminne på 256 MB, følger det med 512 MB på et MicroSD-kort. Dette er nok ikke den typiske telefonen for musikkentusiasten, så vi synes det er positivt at de tar seg bryet og prisstigningen med å legge med et 512 MB kort, som holder for de aller fleste.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Motorola
Pris 3690

Konklusjon

Med Motorola Q9h får du en av de raskeste Windows-telefonene på markedet med et vanvittig godt full-size-tastatur. Men, uten WiFi eller GPS føler vi at en pris på oppunder 4000 kroner ikke kan forsvares. Særlig ikke når lydkvaliteten er såpass dårlig at den i tillegg fungerer dårlig som en standard telefon.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!