De som var sendt ute med å aktivere din nyinnkjøpte iPhone fikk problemer med å bruke telefonen.

Det begynte på formiddagen fredag da registreringsserverne til Apple knelte av all trafikken. iPhone må aktiveres før man i det hele tatt får skrudd den på og dette går altså ikke før serverene er oppe å går igjen.

Trikset for å løse dette er visstnok å koble til iPhone, vente til feilmeldingen "Vi kunne ikke fullføre iTunes Store-forespørselen din. Nettverksforbindelsen ble tilbakestillt". Trykk så på et av de andre menyvalgene i iTunes. For eksempel "musikk" og så tilbake igjen til iPhone. Fortsett slik til du kommer igjennom. -Eller vent til i morgen med å prøve.

Man opplevde det samme problemet i fjor. Problemet oppstår når for mange prøver å aktivere telefonen samtidig. Serverne klarer rett og slett ikke all trafikken som oppstår. Under lanseringen i fjor ga problemet seg i løpet av natten. Det er derfor stor mulighet for at det vil være oppe og løpe igjen i morgentimene lørdag, mens befolkningen i USA sover.

Mer kan leses her: iPhones offisielle diskusjonsforum eller her: Mac1 forumtråd om aktivering av iPhone

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!