iPhone utsolgt

UTSOLGT: Dette var meldingen kundene fikk på netcom.no, fem minutter etter at slaget var startet.

Det gikk i følge Digi.no vilt for seg i dag tidlig da over 200 elleville iPhone-kunder hadde stilt seg opp utenfor kjøpesenteret Byporten i Oslo for å sikre seg en iPhone.

I dag lanseres den svært så mye omtalte telefonen i Norge og i 21 andre land. Mange nordmenn har ikke klart å vente på en "norsk" utgave, og over 10.000 nordmenn bruker allerede en iPhone som er kjøpt i utlandet.

De første testene av telefonen ble alt publisert i går. Gjennomgangstonen blant testerne er stort sett positiv, men telefonen får kritikk for dårlig batterilevetid. I tillegg kritiseres Apple for å låse kundene til sine systemer og løsninger.

For å skaffe deg en iPhone må du bli kunde av teleselskapet NetCom, som har fått eneretten på salg av telefonene i Norge. Flere medier skriver likevel at iPhone trolig vil kunne kjøpes via flere teleselskaper om kort tid. Apple har nemlig gått bort fra tilsvarende eksklusivitetsavtaler i flere land.

Selv om iPhone er låst til NetCom, kan man komme seg ut av avtalen. I Norge kan du nemlig kjøpe deg ut av slike avtaler. Gjør du det står du fritt til å tegne hvilket som helst abonnement.

Les også: Slik låser du opp iPhone.

Utsolgt på 5 minutter

NetCom åpnet også for salg av iPhone fra sine nettsider fredag klokka 9, og der ble telefonen utsolgt på mindre enn 5 minutter. Neste mulighet til å kjøpe telefonen på nett blir i følge NetCom onsdag morgen klokka 10.

Her kan du lese hva de som har testet telefonen mener om Apple iPhone.

Fredag morgen var lanseringsdatoen for Iphone 3G og flere hundre mennesker hadde stått i kø for å kjøpe telefonen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Fredag morgen var lanseringsdatoen for Iphone 3G og flere hundre mennesker hadde stått i kø for å kjøpe telefonen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!