SE G700

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 240 x 320
  • Touchscreen: ja
  • 3G: ja
  • HSDPA: nei
  • Radio: ja
  • Kamera: 3,2 megapiksel
  • Størrelse: 106 x 49 x 13mm
  • Vekt: 99 g

Kort sagt:

+ Har alt man måtte ønske seg

+ Utrolig smarte «gule lapper»

+ Bra pris for en smarttelefon


- Push-synkronisering spiser batteri

- Ikke verdens råeste kamera

- Oppfattes av og til litt treg

Nye G700 er basert på Symbian, og tilfredsstiller alle krav man måtte ha til e-post, fornuftig synkroniseringsverktøy, gode nettleserverktøy og ikke minst mulighet for å installere nye og praktiske applikasjoner. Sony Ericsson har til og med puttet inn en riktig så smart erstatning til post-it-lapper, der du kan lagre håndskrevne huskelapper og sette alarm på dem. Til tross for den lille formfaktoren er dette nemlig en telefon med trykkfølsom skjerm og penn! Selv om det aller meste håndteres med tastaturet, kommer definitivt skjermen til sin rett en del ganger, som for eksempel på de «gule lappene».

Vår test av 10 smarttelefoner kan du lese her.

Telefonen er kjapp og responsiv så lenge programmet du ønsker å bruke allerede kjører i bakgrunnen. Å starte programmer og funksjoner «fra bunnen av» er derimot fryktelig tregt. Dette er normalt ikke noe stort problem siden mye brukte funksjoner hele tiden vil kjøre, men man er nødt til å forholde seg til en oppgavebehandler og manuelt avslutte ressurskrevende prosesser for å unngå at alt blir tregt som sirup. En kjent sak for smarttelefonbrukere, men uvant hvis du kommer fra en standardmobil.

Dette er likevel en flott telefon, og i forhold til andre telefoner til samme pris får du mye for pengene. Den har imidlertid et problem, nemlig batterikapasitet. Særlig push-synkronisering mot Exhange mailserver tapper batteriet altfor fort og gjør at det egentlig ikke er brukbart å synkronisere oftere enn en gang i timen. Kontinuerlig synkronisering krever lading hver eneste natt, oftere hvis du er en ordentlig skravlebøtte.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Sony Ericcson
Pris 2599

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!