Ifølge hjemmesiden http://www.google.com/gmm/ skal man åpne adressen på telefonen og installere programmet. Denne prosessen går smidig på nyere telefoner som Nokia N73 og Sony Ericsson K750i, men fungerte derimot ikke på Samsung D500.

Programmet Google Maps blir da installert på din mobiltelefon. Dette ligger i programmappen. Når Google Maps åpnes kommer spørsmål om posisjon skal vises. Etter litt venting kommer en prikk opp i kartet. Vi fikk diverse resultater med denne løsningen. Testen viser at to like telefoner kan gi 5000 meter differanse i hvor du befinner deg, men unøyaktigheten i funksjonen demonstrerer sin egentlige funksjon.

Google Maps på telefonen er veldig hendig, og med triangulering kan du finne ut sånn cirka hvor du er. Dette cirka-utsnittet av et kart gir deg mulig å identifisere hvor du er, for så å finne frem til hvor du skal. Kartet har mulighet for finne-frem guide.

Siden alle telefoner ikke har GPS ennå, er dette en veldig interessant mellomteknologi som gjør Google Maps fullt brukbar på din gamle telefon. Med GPS fungerer Google Maps utmerket.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!