Bang & Olufsen Serene

Gadgetsfakta:

Kamera: 0,3 Megapiksler

Skjermstørrelse: 2,1"

Skjermoppløsning: 240 x 320 pixels

Minnekort: Nei

Internminne: 17 MB

Frekvenser: 900, 1800, 1900 MHz

HSDPA: Nei

3G: Nei

EDGE: Nei

Radio: Nei

Bluetooth: Ja

Mål: 6,47 x 6,97 x 2,39 cm

Vekt: 115 g

Kort sagt:

+ Utrolig god lyd


- Knappene

- kameraet

Denne mobilen ligner mest på et moderne kunstverk. Når den står i ladestasjonen ser det faktisk ut som en skulptur. Ikke verst for en mobil å være. Men dette er ingen vanlig mobil. Knappene er stilt opp i en sirkel. Inne i denne sirkelen finner vi et hjul. Det fungerer på samme måte som iPod-navigasjonshjulet med fire himmelretninger å trykke på og man snurrer for å bla. Mobilen åpnes og lukkes med hjelp av en motor.

Når man tenker på Bang & Olufsen tenker man gjerne på lyd. Og det har dem virkelig klart. Lyden er rett og slett noe av det bedre vi har hørt på en mobiltelefon!

Hvordan funker dermed mobilen i bruk? Den er rett og slett helt forferdelig. Snurrehjulet er for så vidt greit. Det er sirkelen med knapper som er problemet. Man overlever å slå et nummer, men å svare på en melding er smertefullt. Resten av designet bidrar heller ikke til brukervennlighet. Den er så firkantet at man har problemer med å fiske den ut av lomma når noen ringer og kameraet er festet sidelengs på mobilen, slik at man må stå 90 grader på motivet. Og, hvis du er mann, er det vel ikke noe pluss at det ser ut som du går rundt og bærer på en pudderdåse.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Bang & Olufsen
Pris 8000

Konklusjon

Av funksjoner finner vi kun det absolutt nødvendige. SMS, MMS, kamera og kalender, men dette bryr man seg knapt om. Skal det være Bang og Olufsen, skal det være Bang og Olufsen, og da vet man at man betaler mye for design.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!