Et dashcam, eller dashbord-kamera, koster fra 500 kroner og oppover, men det finnes mye rart i dette markedet, og sjansen er at både din nåværende og din gamle mobil har langt bedre videokvalitet.

En annen fordel med å bruke mobil som dashcam er at du kan bytte dashcam-appen dersom du ikke liker den – det finnes en drøss av dem!

Noen begrensninger er det selvsagt i forhold til et dedikert dashcam – som for eksempel at du selv må starte og stoppe opptaket, og at telefonen blir mindre tilgjengelig for andre ting, som navigasjon og musikkavspilling og samtaler.

Men hvorfor ikke gi det et forsøk? Det er imidlertid en del tips og triks du kan notere deg før du går ut i bilen for å prøve.

OBS: noen av tipsene vi har samlet innebærer at du bruker forskjellig mobiltilbehør. Bruk tipsene dersom du allerede har dette tilbehøret, og pass på at du eventuelt ikke blåser av så mye penger på tilbehør til prosjektet at du kunne ha kjøpt et bra, dedikert dashcam for samme beløp. Lykke til!

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!