Test av LG G Flex 2 H955

Nesten toppmobil

LG G Flex 2 har blitt en bedre mobil enn forgjengeren, og kan være et billigere alternativ til årets toppmobiler.

PLAST: LG G Flex 2 har et pent utseende, men plastkroppen greier ikke helt å utkonkurrere modellene i glass og metall.
PLAST: LG G Flex 2 har et pent utseende, men plastkroppen greier ikke helt å utkonkurrere modellene i glass og metall. Foto: LG
Sist oppdatert
BØYD: LG G Flex 2 er tynn med sine 7,1 mm, men regner du med bøyen blir den nesten 1 cm tykk.
BØYD: LG G Flex 2 er tynn med sine 7,1 mm, men regner du med bøyen blir den nesten 1 cm tykk. Foto: LG

Den første versjon av LGs bøyde mobil G Flex kom i fjor, da med 6 tommer skjerm og bare 720p-oppløsning.

Nå er skjermen krympet til 5,5 tommer, mens oppløsningen har økt til full HD.

Matcher toppmodeller

Det spesielle med G Flex 2 er selvsagt den buede skjermen. Der toppmodellen Samsung Galaxy S6 Edge har en skjerm som bøyer seg mot siden, er G Flex 2 bøyd som en banan.

Det er også verdt å merke seg at G Flex 2 ikke er LGs toppmodell. Den æren tilfaller rykende ferske LG G4.

Likevel stiller ikke G Flex 2 mye dårligere enn flere av toppmobilene fra andre produsenter.

For eksempel er spesifikasjonene her svært lik spesifikasjonene for HTC One M9.

M9 har da bare 5 tommer skjerm mot Flex 2 sin 5,5 tommer. Samtidig har M9 et mer solid utseende og føles mer eksklusiv med sin metallkropp.

Det hører selvsagt med til historien at HTC One M9 koster over 1000 kroner mer enn G Flex 2.

Flex 2 har riktignok den samme selvreparerende lakken på baksiden som forgjengeren, men det hjelper bare mot svært små riper, ikke mot dype skrapemerker.

Før eller siden vil også baksiden få det samme slitte preget som de fleste plasttelefoner får, det skal bare ta litt lengre tid.

Flex 2 matcher også Huaweis ferske toppmodell P8, men Huawei har gått for en annen grafikkbrikke så det er vanskelig å si hvordan disse stiller seg mot hverandre før vi faktisk har fått testet den.

Andre toppmobiler, som Samsung Galaxy 6 Edge og LGs egen G4 legger seg en klasse over Flex 2 igjen.

Sortere enn sort

P-OLED-skjermen til Flex 2 ser veldig bra ut, og har tydeligvis hatt godt av oppløsningsøkningen. Forgjengeren hadde tendenser til å se kornete ut i ensfargede områder, noe som er mye mindre påfallende her.

Mest imponert er vi likevel over sortnivået. Det kan iblant være vanskelig å se hvor skjermen slutter og den svarte rammen begynner.

Spesifikasjoner for LG G Flex 2

  • Operativsystem: Android 5.0.1
  • Skjermstørrelse: 5,5 tommer
  • Skjermoppløsning: 1920 x 1080 piksler
  • CPU: Snapdragon 810, 8-kjerner, 2 GHz + 1,5 GHz
  • RAM: 2 / 3 GB
  • Kamera: 13 megapiksler
  • Video: 3840 x 2160 piksler, 30 bps
  • Sekundert kamera: 2,1 mp
  • Fotolys: Dual LED
  • Data: GPRS, Edge, 3G, 4G
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
  • Bluetooth: v4.1 med A2DP
  • GPS: a-GPS, GLONASS
  • Radio: Stereo FM
  • NFC: Ja
  • Internlagring: 16 / 32 GB
  • Minnekort: MicroSD opp til 128 GB
  • Mål: 14,91 x 7,53 x 0,71 cm
  • Vekt: 152 gram
  • Laveste nettpris: 4979 kroner hos Netonnet.no.

Batteri

  • Kapasitet: 3000 mAh
  • Avspilling video (målt): 8:47 timer

Det er nok likevel en grunn til at LG ikke bruker den samme skjermen i sine toppmodeller.

Vi synes ikke den fungerte særlig bra i sollys. Det er ikke umulig å se skjerminnholdet på en solrik sommerdag, men spesielt behagelig er det ikke.

Tendensene til korn i ensfargede områder er også der fortsatt, selv om det ser penere ut enn hos forgjengeren.

Når det gjelder selve buen i skjermen så oppfatter vi ikke den som forstyrrende.

Tidvis kan vi få en svak følelse av at skjermen er litt mer omsluttende, som en buet TV, men stort sett tenker vi ikke på den.

Den største fordelen med buen er nok at den gjør at skjermen ikke rører underlaget når den ligger med skjermen ned.

Mindre masete

Flex 2 har Android 5 innabords, selvsagt med LGs eget skall på toppen.

Det betyr også at LGs Smart Notice er på plass. Disse ble vi først kjent med på LG G3, men synes de da var litt for masete.

Derfor er det gledelig å merke seg at disse fungerer langt bedre nå. De dukker opp sjeldnere, og har oftere relevant informasjon når det først er noe.

Ellers synes vi grensesnittet fungerer bra, og mobilen virker responsiv og raskt.

To versjoner

Flex 2 kommer både i en 16 GB og en 32 GB versjon, men det er mer enn lagringsplassen som skiller dem. Mens 16 GB versjonen har 2 GB RAM, har 32 GB versjonen fått 3 GB Ram, noe som er mer i stil med dagens toppmodeller.

BAKKNAPPER: LG fortsetter med å plassere alle fysiske knapper helt bakpå mobilen. Det fungerer bra synes vi.
BAKKNAPPER: LG fortsetter med å plassere alle fysiske knapper helt bakpå mobilen. Det fungerer bra synes vi. Foto: LG

I skrivende stund ser det ut til at norske nettbutikker bare tilbyr 16 GB versjonen, som er den vi har testet.

Mobilen kjører på en Snapdragon 810 prosessor. Den har 8 kjerner, hvor fire av kjernene kjører på 2 GHz, mens resten kjører på 1,5 GHz.

Enn skulle dermed tro at G Flex 2 gjorde det dårligere på en enkeltkjernetest enn for eksempel fjorårets G3, som tross alt har en klokkehastighet på 2,5 GHz, men bare fire kjerner.

Likevel fikk Flex 2 bedre score i Geekbench 3 sin enkeltkjernetest enn vi fikk på LG G3 når vi testet den. Noe som jo bare er et bevis på at klokkehastighet ikke forteller hele sannheten om ytelsen til en prosessor.

Faktisk scorer G Flex 2 jevnt over bedre enn LGs toppmodell fra i fjor.

Sammenlignet med en av årets toppmobiler, HTC One M9, ligger de ganske likt. Det er egentlig som forventet siden begge modellene bruker samme prosessor og grafikkbrikke.

På noen av testene gjør M9 det litt bedre, noe som kanskje kan forklares med at vår testmodell av G Flex 2 bare har 2 GB RAM mot M9 sine 3 GB.

OK kamera

Telefonen har et 13 megapiksel kamera til rådighet, og lar deg også gjøre videoopptak i 4K eller i saktefilm med 120 bilder i sekundet.

Bildene ser i utgangspunktet fine ut. De har både skarpe og har klare farger. Ved litt nærmere inspeksjon avsløres det likevel at selv bilder tatt i godt lys er utsatt for et støyfilter som gir et litt grøtete inntrykk, spesielt i uskarpe områder.

Målinger for LG G Flex 2

  • Quadrant standard: 25.876
  • Geekbench enkel: 1120
  • Geekbench multi: 3500
  • AnTuTu: 42.545
  • Sunspider 1.0.2: 745,1 ms
  • Browsermark 2.1: 1606
  • Peacekeeper: 1397

Det dynamiske omfanget er heller ikke mye å skryte av, og vi fikk flere bilder som både var for mørke i skyggene og utbrent i høylysene. Heldigvis er det en del å hente ut av skyggeområdene så slike vanskelige bilder kan reddes.

KAMERAGRENSESNITT: Kameraappen er enkel og grei i bruk, men gir ikke de store mulighetene for manuell styring.
KAMERAGRENSESNITT: Kameraappen er enkel og grei i bruk, men gir ikke de store mulighetene for manuell styring.

Bare husk å heller ta litt for mørke bilder enn litt for lyse.

Videokvaliteten på sin side virker god. 4K videoene er skarpere enn full-HD-opptakene, men kan ikke konkurrere med 4K fra et systemkamera.

Saktefilmen på sin side bærer tydelig preg av oppskalering. Det er jo litt juks når det påstås at det er 720p. Vi vil gjette at oppløsningen her skulle ligget nærmere 576p. Dette er for øvrig noe som går igjen på de fleste telefoner med saktefilmfunksjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utholden

DYNAMIKK:Det er ikke lang mellom for lyst og for mørkt med LG G Flex 2. Selv om noen av omgivelsene nede på bakken er eksponert veldig mørkt, blir fortsatt store deler av skyene helt utbrent.
DYNAMIKK:Det er ikke lang mellom for lyst og for mørkt med LG G Flex 2. Selv om noen av omgivelsene nede på bakken er eksponert veldig mørkt, blir fortsatt store deler av skyene helt utbrent. Foto: Lars Vidar Nordli

Vi må også nevne batteritiden til G Flex 2. Den har et 3000 mAh batteri innabords, og det er mer enn hva de fleste konkurrenter kan vise til. Samsung Galaxy S6 Edge har for eksempel bare 2600 mAh.

Det gjør at Flex 2 holder lenge. Med ikke altfor hardt bruk kan det fint gå to dager mellom hver gang den må lades. Den holdt godt over 8 timer i vår filmavspillingstest. Det er bedre enn hva vi oppnådde med G3 som nok led litt under at den har høyere skjermoppløsning.

SORTNIVÅ: Selv om skjermen har sine svakheter er sortnivået imponerende. Det noen ganger vanskelig å se hvor kanten av skjermen begynner.
SORTNIVÅ: Selv om skjermen har sine svakheter er sortnivået imponerende. Det noen ganger vanskelig å se hvor kanten av skjermen begynner. Foto: LG

Vi sitter igjen med et positivt inntrykk av LG G Flex 2, til tross for enkelte skraper i lakken.

Selv om ytelsen er i klasse med HTC One M9, så føles M9 mer som en toppmodell, mye takket være metallkroppen og utseendet. M9 er også langt bedre i sollys.

Den største grunnen til å likevel vurdere LG G Flex 2 er prisen. Med en prislapp på ca. 5000 kroner er dette slettes ikke noen billig telefon, men den er over tusenlappen billigere enn HTC One M9 og Samsung Galaxy S6.

Antagelig vil også LG G4 ligge nærmere 6000 kroners merket når den kommer i salg. Dermed framstår G Flex 2 som et rimeligere alternativ til årets toppmobiler, uten at du trenger å ofre mye på ytelsen. Bøyen i seg selv vekker også litt oppsikt.

SELVREPARERENDE: Som forgjengeren har G Flex 2 en selvreparerende lakk på baksiden. Det vil si at små riper kan forsvinne igjen, men dype skraper greier den ikke gjøre noe med.
SELVREPARERENDE: Som forgjengeren har G Flex 2 en selvreparerende lakk på baksiden. Det vil si at små riper kan forsvinne igjen, men dype skraper greier den ikke gjøre noe med. Foto: LG

Denne saken ble første gang publisert 07/05 2015, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også