Spesifikasjon: Lenovo Yoga Tablet 2 10 16 GB

 • OS: Android 4.4.2
 • Skjerm: 10,1 tommer
 • Oppløsning: 1920 x 1200 punkter, 224 ppi
 • Prosessor: 1,33 GHz Quad Core
 • Minne: 2 GB RAM, DDR3
 • Lagringsplass: 16 GB
 • Minnekort: Ja, maks 64 GB
 • Kamera 1: 8 MP
 • Selfiekamera: 1,6 MP
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n
 • Batteri: 9600 mAh
 • Størrelse: 255 x 183 mm
 • Vekt: 600 gram

Kort sagt:

+ God skjerm

+ Design

+ God funksjonalitet/brukervennlighet

+ Støtter 2,4 og 5 GHz WiFi


- Ikke AC-nettverk

- Litt tung

Lenovo sleit lenge med å markere seg i nettbrettmarkedet. Etter et par mislykkede forsøk kom de med Yoga Tablet i 2013.

Dessverre for Lenovo ble også mottagelsen av første generasjon Yoga Tablet lunken, men det var primært på grunn av en dårlig skjerm og ikke på grunn av den noe spesielle, asynkrone designen med et batterigrep med integrert støtte.

Lenovo klarte den gang ikke å hamle opp med bestselgere som iPad og Samsung Galaxy Tab.

Nye modeller med bedre skjerm ble lansert, men den litt snodige, asynkrone designen ble beholdt. Heldigvis.

Rundt batterigrep

Det runde batterigrepet på den ene siden gir ikke bare muligheten for et større batteri, det fungerer også som et fint «håndtak» når du bruker nettbrettet i portrettmodus og som støtte i landskapsmodus når nettbrettet ligger på et bord.

Den integrerte og utfellbare støtten i batterigrepet kan være litt vrien å vippe ut, men gir deg fleksibilitet og flere valg for hvordan du vil plassere nettbrettet.

Enten du ønsker å bruke det stående på kjøkkenet eller skrått liggende på stuebordet, så synes vi dette konseptet fungerer veldig bra.

Støtten har i tillegg et hull, slik at du kan henge nettbrettet opp på en knagg om du ønsker det.

Vi synes også designen er velegnet for å skille seg ut fra konkurrentene.

Yoga Tablet 2 finnes også en versjon med 13 tommers skjerm med innebygd projektor. Denne heter Yoga Tablet 2 Pro, som vi har testet her.

Brukervennlig

Lenovo har lagt en solid jobb i å lage et godt brukergrensesnitt.

Her er ikke den vanlige Android-konteineren eller «skuffen» for apper, men appene legger seg på startskjermene på samme måte som på en iPad.

Lenovo har ikke vært helt konsekvente når det kommer til oversettelse av menyene, og noen funksjoner har fortsatt engelske navn og tekster.

Jevnt over er vi godt fornøyd med Lenovo Yoga Tablet 2 10. Den framstår som et brukervennlig og allsidig nettbrett.

Ytelse

Der første versjon Yoga Tablet var utstyrt med en for dårlig skjerm, har vår testversjon en god skjerm.

En liten ulempe er at den automatiske styringen av skjermens lysstyrke har en tendens til å velge å gjøre skjermen akkurat litt for mørkt.

Det gjør at vi måtte skru av denne funksjonen og sette lysstyrken manuelt. Det er ikke et stort problem, men kan potensielt medføre litt mer batteribruk.

Nå er ikke batteriet noe stort problem med Lenovo Yoga Tablet 2. Det er nemlig svært kraftig (9600 mAh).

Ulempen er at selve nettbrettet får en vekt på 600 gram, noe som kan oppleves som litt tungt. Mye av vekten er imidlertid samlet i batterigrepet og så lenge man holder batterigrepet nærmest kroppen, så synes vi vekten er overkommelig.

Batterilevetiden på Lenovo Yoga Tablet 2 er god. Vi målte den til 9 timer og 26 minutter. Det er veldig bra og vi må tilbake til vår test av Samsung Galaxy Tab S i fjor høst for å finne noen bedre.

For øvrig synes vi Lenovo-nettbrettet sparker greit fra seg i de fleste situasjoner alt fra film i full-HD til kraftige spill.

Bildet viser støtten på Lenovo Yoga Tablet 2 10 i aksjon. Nettbrettet er testet i en stortest av Android nettbrett.

STÅR: Lenovo Yoga Tablet 2 10 kan stå ved hjelp av den integrerte støtten. © Foto: Hallvard Lunde

Oppsummering

Vi tror Lenovo har gjort noe riktig med sin asynkrone design. Designen gjør at nettbrettet skiller seg ut og designen byr på mange praktiske fordeler framfor de helt flate nettbrettene.

Visuelt synes vi den aluminiumsgrå og litt ruglete baksiden gir et solid og godt inntrykk. Nettbrettet byr på en god batterilevetid og generelt god ytelse.

På minussiden har vi notert oss at den automatiske lysstyrken ligger litt for mye på den «mørke» siden.

Med tanke på at nettbrettet koster en god tusenlapp mindre enn den billigste versjonen av iPad Air, så synes vi man får mye for pengene med Lenovo Yoga Tablet 2 10.

Bilde av Lenovo Yoga Tablet 2 10. Nettbrettet kan henges på veggen via et hull i utbretten som også fungerer som støtte. Nettbrettet er en av fem Android-nettbrett testet i en stortest av HjemmePC.

WINDOWS: Det finnes også en Windows-versjon av Lenovo Yoga Tablet 2 10. © Foto: Joe Scarborough

Bildet viser Lenovo Yoga TABLET 1 10 som står oppreist på støtten. Testet av HjemmPC sammen med fire andre nettbrett.

STÅR FINT: Støtten på Lenovo Yoga Tablet 2 10, som vi har testet her, står fint når du skal se film eller kikke på oppskrifter. © Foto: Hallvard Lunde

LIGGENDE: Støtten til Lenovo Yoga Tablet 2 10 kan også brukes når nettbrette ligger. Nettbrettet er testet sammen med fem andre Android-nettbrett.

BATTERI: Det runde battergrepet gjør at det relativt kompakte nettbrettet har god batterilevetid. © FOTO: Hallvard Lunde

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Lenovo
Pris 2389

Konklusjon

Lenovo Yoga Tablet 2 10 16 GB er lett å like. Med sitt asynkrone design, integrert støtte og god batterilevetid, skiller Lenovo Yoga Tablet 2 seg litt ut fra andre nettbrett.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!