Alt i ett

Sony Ericsson W715

W715 er en telefon proppfull av funksjonalitet. En bra musikkspiller er den også.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God lyd

+ gode hodetelefoner

+ fullstappet med funksjonalitet

- Adapter

- knotete plassert walkmanknapp

Foto: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

Skjerm: 2,4"

Minne: 4 GB

GPS: Ja

Kamera: 3,2 mp

Listen over funksjonalitet i W715 er ganske imponerende. Her finner du alt fra skritteller, til aGPS, turbo-3G og WIFI. Vi savner imidlertid FM-senderen fra W980, som er både morsomt og nyttig på fest og på hytta.

Som musikkspiller yter W715 helt i toppklasse. Det finnes riktignok flere grunner til å hate det faktum at Sony Ericsson ikke har lagt inn 3,5 mm hodetelefonutgang på sine Walkman-telefoner. De baserer seg fortsatt på en adapter, og på alle modellene fra Sony Ericsson i denne testen stikker de ut på siden. Vår erfaring er at de fort detter av når du putter telefonen i lomma og at de får problemer med dårlig kontakt etter en stund. I tillegg er det svært irriterende at telefonen blir ekstra bred med adapteren.

Hvis du kan leve med dette, gir telefonen god lyd, og du kan koble til favoritthodetelefonene. Hodetelefonene som leveres med er imidlertid svært gode, med passiv støydemping og god lyd.

Volumkontrollen på siden fungerer uansett hvor du måtte være i menyer, men dessverre kan du ikke bytte låt mens du gjør noe annet - fordi knappene for bytte av låt og spoling er felles med styreknappene som tar deg opp og ned i menyer.

Som for flere av Sony Ericssons modeller kan du riste på telefonen for å bytte låt og justere volumet. Som vanlig fungerer det bare sånn midt på treet. På denne telefonen fungerer det ekstra dårlig, fordi walkmanknappen du skal trykke inn er bitte liten og plassert på toppen av telefonen. Når telefontastaturet er slått ut, er det nærmest umulig. Da har vi mer sans for funksjonen TrackID, som finner ut hvilken låt du hører ved å sende inn et lite opptak. Det funker oppsiktsvekkende bra, også på en del norsk musikk.

En svært god, stilig og brukervennlig telefon fra Sony Ericsson. Hadde det ikke vært for adapterløsningen ville vi trillet en sekser for denne telefonen.

Laveste nettpris: 2.990 kr (www.netonnet.no)

Leverandør: www.sonyericsson.no

Foto: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

Produsent Sony Ericsson
Pris 2990

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning