Taiwanske HTC kan ha lagt gullegget ved å være først ute med en mobiltelefon som benytter Googles nye mobil-operativsystem, Android.

Ifølge den danske avisen Børsen har 1,5 millioner kunder allerede bestilt HTC-telefonen fra operatøren T-Mobile, som er første ute med å selge mobilen. Den er ennå ikke kjent når mobilen kommer til Norge, eller hvem skal selge den.

LES OGSÅ: Google må droppe Bluetooth

Android er uten tvil årets nest mest omtalte mobilprodukt, etter iPhone. Til forskjell fra iPhone, er Android et helt åpent produkt. Det blir den første mobiltelefonen som er spesielt laget for at du skal kunne laste ned hva du vil av programvare på den, akkurat som på en PC.

LES OGSÅ: Slik er den første Google-telefonen

Android er utviklet som et åpen kildekode-prosjekt. Det betyr også stor frihet for de som velger å lage telefoner med Android, siden de slipper å forhandle fram egne avtaler med programvareprodusentene om innholdet på mobilen de vil lage. I tillegg er det allerede i ferd med på dannes et stort tilbud av mobilprogrammer som er laget for Android.

LES OGSÅ: Spar tusenlapper på dekk

HELT ÅPENT: Android-telefonen byr på helt nye måter å samkjøre nettprat, kart, gatebilder og navigasjon på. © FOTO: Google

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!