Mindre, men best

Test: Samsung LE-40N87BD

Samsungen er noe mindre enn de andre testmodellene, men de må likevel se opp til den.

BEST I TEST: Samsung LE-40N87BD er en av de aller beste TV-ene med full HD i sin prisklasse.

BEST I TEST: Samsung LE-40N87BD er en av de aller beste TV-ene med full HD i sin prisklasse.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Meget godt og skarpt bilde

+ Gode farger

- Ikke noe spesielt

Spesifikasjoner Samsung

  • Oppløsning: 1920x1080
  • HD: 1080p
  • Kontrast: 10 000:1 (dynamisk)
  • Lysstyrke: 550cd/m2
  • Tilkoblinger: 3xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Denne er et par tommer mindre enn de andre, men den har et par fortrinn som veier opp for dette.

Designmessig er det lite å utsette på denne TV-en. Her er det rene, myke linjer i sort pianolakk som gjelder. Liker du dette, er det få som slår denne rent utseendemessig. Vi må også nevne at den har en meget god fjernkontroll.

Tre HDMI-tilkoblinger

Samsungen skiller seg ut ved at den har tre HDMI-tilkoblinger, og det kan du faktisk fort få bruk for. Har du en litt avansert dekoder, en DVD-spiller og en spillkonsoll som benytter HDMI, er det svært kjekt med tre slike tilkoblinger.

Dette er meget positivt, og vi har allerede glemt at den er to tommer mindre. Dette er også HDMI i versjon 1.3, som gir bedre fargegjengivelse i tillegg til en del annet. I tillegg har den selvfølgelig to stk. SCART, komponent, kompositt og S-video, samt en D-sub for PC.

Knivskarpt bilde

Denne TV-en gir et meget godt bilde. Det er knivskarpt, og vi finner ingenting å trekke for uansett hva vi bruker som kildemateriale. Fargegjengivelsen er meget god, og alle fargene fremstår som klare og dype, uten noen form for overlapping. I tillegg er svartnivået i en helt annen liga i forhold til de andre testmodellene; her fremstår sort som SORT, uten antydning til gråstikk selv på store flater. Denne TV-en har testens beste bilde med god margin.

Vi nevner også at den har et eget spillmodus, og at den ikke er belastet med noen av de forstyrrelsene som enkelte andre modeller i testen slet litt med.

Spesifikasjoner

Produsent www.samsung.no
Pris 10900

Konklusjon

Selv om den er to tommer mindre og koster nesten elleve tusen kroner, foretrekker vi denne ettersom kvalitetsforskjellen er såpass påtakelig som den er. Klar seier.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning