Skjermen blir blå:

Windows tåler ikke ny iTunes

Den nye versjonen av iTunes får Windows Vista til å knele.

HVA HAR DU PÅ IPODEN?: Innholdet på verdens mest solgte musikkspillere er ikke nødvendigvis kjøpt og betalt.

HVA HAR DU PÅ IPODEN?: Innholdet på verdens mest solgte musikkspillere er ikke nødvendigvis kjøpt og betalt. Foto: Foto: Jeff Chiu/Scanpix

Publisert Oppdatert

Debatten er høylytt på Apples diskusjonsforum om dagen. Årsaken er at mange brukere melder om at den nye musikkspilleren iTunes 8, som ble lansert tirsdag, får Windows Vista til å krasje. Problemet oppstår så fort du kobler en iPhone eller iPod til maskinen.

Windows Vista presenterer seg da med en smått klassisk blåskjerm ("Blue Screen of Death"), og eneste utvei er å starte maskinen på nytt.

"Hver gang jeg plugger i min Ipod Nano, dør skjermen og blir blå. Det har skjedd tre ganger nå. Det hjelper ikke om Nanoen er koblet i ved oppstart heller. Jeg har aldri opplevd blåskjerm i Windows Vista før iTunes 8" , skriver en av brukerne.

LES OGSÅ: Apple, Allah og Herregud

En annen bruker hevder at problemet oppstår under installeringen av enhetsdrivere for iPhone.

Ifølge noen av innleggene i forumet er det mulig å omgå problemet ved å dra ut usb-tilkoblinger til annet utstyr, som kamera og skrivere. Som vanlig tar det tid før Apple uttaler seg om slike problemer, men det er lagt ut en fiks som skal løse problemet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning