Sony Bravia ZX-1

TV tynn som et CD-cover

Verdens tynneste TV trenger ikke kabler.

Publisert Oppdatert

Ved å benytte en ny form for lysteknologi har Sony kommet frem til det som etter alt å dømme er verdens tynneste TV. Sony Bravia ZX1 er en 50 tommers LCD-TV med full HD-oppløsning.

Den er ubegripelige 9,9 mm. tynn, og med ett framstår vanlige flatskjermer som tykke. Ifølge Sony er dette mulig for TV-en har sidemonterte LED-lys i stedet for at TV-en lyses opp fra baksisden, som er det vanlige.

Nytt er også trådløs-teknologien i TV-en. Som Klikk.no har skrevet om før, kommer ulike teknologier for trådløs overføring av TV-bilder nå for fullt.

LES OGSÅ: Nå kommer trådløs HD

Kabelfri stue

Bravia ZX1 benytter en trådløs tilkobling der HD-signaler sendes fra en mottaker som Sony kaller Media Receiver. I mottakeren sitter TV-tuneren (DVB-T AVC HD) og tilkoblingene fra andre kilder, som HDMI, PC, og denn sender signalene trådløst videre til TV-en i sanntid.

Mottakeren kan plasseres hvor som helst i rommet, for eksempel i et skap, og dermed kan du skjule alle ledninger og kabler.

Når Tv ikke brukes som en TV, kan den fungere som bilderamme. Den kan da vise stillbilder forhåndslagert i mottakeren eller fra andre medier tilkoblet via USB-inngangen i mottakeren.

LES OGSÅ: Her er fremtidens TV

Klikk.no har ikke testet denne TV-en og må dermed stole på at det er hold i pressemeldingen fra Sony.

Uansett er ikke dette flaggskipet noe for de som blir hardt rammet av finanskrisen. Veiledende pris med veggfeste er 55.000 kroner. Vil du ha bordstativ, må du ut med 3.600 kroner til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning