Trådløst Media Center

Linksys Media Center Extender DMA2200

Linksys Media Center Extender kan overføre Windows Media Center fra PC-en trådløst til stua. Det gir en del begrensninger, men også et par fordeler.

TRE ANTENNER: Linksys har funnet plass til tre avtagbare antenner, som kan byttes ut til kraftigere ved behov.

TRE ANTENNER: Linksys har funnet plass til tre avtagbare antenner, som kan byttes ut til kraftigere ved behov.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Helt stille

+ Enkel og sette opp

- Mange begrensninger

- Dårlig formatstøtte

- Dyr

Foto: gratis

Spesifikasjoner

HDMI: 1

SCART: Ja

Komponent: Ja

USB: Nei

DivX: Ja

H.264: Ja

WLAN: 802.11n

LAN: 10/100

S/PDIF: Coax + optisk

Harddisk: Nei

HD: 1080p

Linksys Media Center Extender er en outsider i denne testen, siden det den i all hovedsak gjør er å «forlenge» Windows Media Center fra en PC og ut til en TV i et annet rom. Det betyr at den kan gjøre det Windows Media Center kan gjøre, minus noen ting. Den har også innebygd DVD-spiller. Dermed kan du spare en plass i stereoracket ved å bytte til denne.

Dessverre er ikke Windows Media Center like bra på denne boksen, som direkte fra PC-en. Først og fremst skyldes det at den ikke henter kodeker for lyd- og videoformater fra PC. Dermed kan du bare spille av lyd- og videoformater som Linksys har bygd inn støtte for. På lydsiden er ikke dette noe stort problem, men har du liggende HD-oppløste filmer eller TV-serier i MKV-format, bør du være klar over at H.264-støtten bare gjelder film i AVI-containere. Vi fikk den heller ikke til å spille undertekster i SRT-format. Som om ikke det var nok finnes det ingen funksjon for å spille av DVD-er over nettverket, med det kan kanskje løses med ekstern programvare, uten at vi har fått bekreftet dette.

Fordelen med en Media Center Extender i forhold til andre streamere, er at den også har full TV-funksjonalitet. Men siden Media Center fortsatt ikke støtter digital-TV her i landet, er det noe vi antar at ganske få bruker det til. Med analogt TV-signal fungerer det imidlertid utmerket.

Oppsettet er enkelt og greit, etter at den er konfigurert via Media Center på PC-en første gang. Fjernkontrollen fungerer også helt ok, men er ikke like god som Microsoft sin egen Media Center fjernkontroll. Derfor er det supert at begge kan brukes om hverandre.

Med mange begrensninger og en ganske stiv pris, er ikke dette et produkt vi tror mange vil se nytten i. Faktisk får du den rimeligste utgaven av Xbox 360 flere hundre kroner billigere, og den kan også brukes som Media Center Extender. I motsetning til Xbox 360 er denne imidlertid helt lydløs, og har innebygget støtte for raskt trådløst nettverk (802.11n).

Spesifikasjoner

Produsent Linksys
Pris 2466

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning