Trådløs hjemme-streaming:

Trådløs streamer fra Netgear

Send video, film og musikk fra alle dine PC-er og dingser til TV-en. Trådløst.

TRÅDLØS JUKEBOKS: EVA finner alt du har av video, film og musikk på alle PC-ene i huset, og klargjør innholdet for TV-en.

TRÅDLØS JUKEBOKS: EVA finner alt du har av video, film og musikk på alle PC-ene i huset, og klargjør innholdet for TV-en. Foto: FOTO: Morten Solli

Publisert Oppdatert

CES/LAS VEGAS: Torsdag morgen åpner verdens største elektronikkmesse, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas. For journalistene åpnet messen onsdag.

Dette er stedet du bare må være, hvis du er i elektronikkbransjen og har noe nytt og heftig å vise fram. En fiks liten boks som ble presentert i går, tilhører definitivt denne kategorien.

EVA, eller Digital Entertainer Elite (EVA 9150) som er maskinens fulle navn, er en mediestreamer, altså en boks som formidler bilder, video og musikk i digitale formater fra din PC til TV-en.

Klikk.no er tilstede i Las Vegas og fikk et håndfast møte med EVA onsdag.

LES OGSÅ: Asus med tastatur-PC

Trådløs glede

ENKEL MENY: TV-menyen for Netgear EVA 915 er enkel og oversiktlig.

ENKEL MENY: TV-menyen for Netgear EVA 915 er enkel og oversiktlig. Foto: FOTO: Morten Solli

Enkelt oppsummert er EVA en boks som formidler alt du måtte ønske av innhold fra din PC, Mac, Ipod, mobiltelefon eller hva det skulle være, til en TV. Den kan hente innhold fra så mange enheter du måtte ønske.

I tillegg har maskinen, som ble lansert i går, en harddisk på 500 GB for lagring av innhold

Mediestreamere er ikke noe nytt i seg selv. Men EVA er trådløs. Og skal du hente film og bilder fra mange ulike kilder, vil du helst slippe å kable.

- Er det noe annet som skiller EVA fra konkurrentene?

- Jeg vil hevde at vår streamer er enklere å koble til enn konkurrentenes, som Popcorn og Squeezebox. Det er også et helt åpnet system uten bindinger til andre systemer, sier David Henry, produktmarkedssjef i Netgear, til Klikk.no.

LES OGSÅ: Squeezebox Duet: Nesten en genistrek

Enkel installering

Installeringen skal være svært enkel og krever ingen som helst ekspertise, ifølge Henry.

Eneste forutsetning er at fildeling er aktivert på de ulike enhetene. EVA samler inn informasjon om innholdet og gjør alt tilgjengelig i en lettfattelig meny på TV-skjermen.

Denne streameren trenger ellers ingen spesielle programvare-installeringer.

- Unntaket er hvis du skal spille av kopibeskyttet innhold fra eksempelvis Itunes. Da må du installere et program som håndterer dette på enheten du skal sende fra. Men det er enkelt, det også.

LES OGSÅ: TEST: Popcorn Hour A-110

Lang, lang liste

De alle fleste formater er støttet, forteller David Henry, og ramser opp alt denne journalisten kjenner til og litt mer. Her kan du sjekke den lange formatlisten selv (ekstern lenke).

Det var derfor lettere å spørre hva EVA mangler støtte til.

- Flash har vi ikke støtte for ennå.

EVA skal være tilgjengelig i hele verden, Norge inkludert, i løpet av første kvartal. Listeprisen i USA er satt til 390 dollar, og skulle dermed lande på et sted mellom 2.500 og drøyt 3.000 kroner i Norge.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning