Test: Pinell Go

Fenomenal reiseradio

Norske Pinell har utviklet en reiseradio som har trollbundet oss med god lyd, godt design, god brukervennlighet, godt mottak og lang batterilevetid.

NORSK: TTMicro og Pinell har utviklet reiseradioen Go helt fra bunnen av.
NORSK: TTMicro og Pinell har utviklet reiseradioen Go helt fra bunnen av. Foto: Produsent
Sist oppdatert

Pinell har utviklet Go helt fra bunnen av. Målet har vært å lage en kompakt, velspillende, brukervennlig reiseradio med god batterilevetid.

Det har de virkelig lykkes med.

Radioen er mer kompakt enn for eksempel Tivoli PAL+.

Dessuten skrår den inn i en bue på baksiden, noe som gjør den enkel og behagelig å holde i.

Lett å bruke

Brukervennligheten er meget bra.

Den skanner gjennom både FM-båndet og DAB første gang den tas i bruk. Deretter er det bare å bla seg gjennom stasjonene med piltastene på fronten.

Mottaket er upåklagelig, og med DAB+ opplevde vi aldri at det var nødvendig å trekke ut antennen, som sitter på baksiden av radioen.

Det eneste man skal være oppmerksom på og som ikke er helt intuitivt, er hvordan man veksler mellom DAB og FM.

Da skal man nemlig holde inne den røde knappen, som også er av/på-knappen, inne.

Displayet er av OLED-typen og er lettlest og ganske lyssterkt. Midt i solsteiken er det likevel litt vanskelig å se hva som står uten at man skygger for solen.

Lysstyrken på displayet kan imidlertid stilles inn i innstillingene, og det er også mulig å be radioen om å skru det av etter en viss tid.

Menyene er naturligvis på norsk, i tillegg til en rekke andre språk.

God lyd

FARGERIKT: Pinell Go er tilgjengelig i fire ulike fargekombinasjoner.
FARGERIKT: Pinell Go er tilgjengelig i fire ulike fargekombinasjoner. Foto: Produsent

Kabinettet er lite rent fysisk, og da er det begrenset hva man kan få ut av det lydmessig.

Elementet sitter i et lukket kabinett - bass-reflekskonstruksjon var det ikke plass til i dette lille kabinettet.

Det låter litt flatt og uinspirert med standardinnstillingene, men ved å booste bass- og diskant-kontrollene et par knepp, låter det ganske hyggelig både på tale og på musikk.

Pinell Go gir ingen opplevelse av hifi eller dypbass, men den låter uanstrengt og med god gjengivelse av mellomtoneområdet (vokal og tale). Det er viktig for en reiseradio.

Batterikapasiteten er oppgitt til 24 timer.

Her loves det med andre ord en batteritid tilsvarende to timer daglig lytting i nesten to uker, noe som ser ut til å stemme godt i forhold ti våre opplevelser med radioen. Til tross for daglig bruk gikk det nesten tre uker før vi måtte finne fram laderen første gangen.

Vi har ikke fått testet kapasiteten på kontinuerlig avspilling, siden radioen automatisk skrur seg av om knappene har vært urørt i fire timer (dette er et EU-krav til slike produkter).

Konklusjon

Sprekt utseende, god brukervennlighet god lyd og lang batterilevetid gjør Pinell Go til en selvskreven gjest på sommerens pikniker og strandutflukter. Selvsagt funker den ypperlig på badet, på kontoret, i garasjen eller hvor som helst ellers også.

STOLT: Tom Vedvik i TTMicro, som eier Pinell, har grunn til å være stolt av den nye reiseradioen. Her viser han hvordan radioen har gått fra idestadiet via 3D-print og prototyp til det ferdige produktet.
STOLT: Tom Vedvik i TTMicro, som eier Pinell, har grunn til å være stolt av den nye reiseradioen. Her viser han hvordan radioen har gått fra idestadiet via 3D-print og prototyp til det ferdige produktet. Foto: Tron Høgvold

Noen synes kanskje prisen på 1.790 kroner er høy for en liten radio, men Tivoli PAL+, som det er naturlig å sammenligne med, har faktisk en veiledende pris på 2.495 kroner.

PAL+ går riktignok for en tusenlapp mindre på nettet, og vi spår at nettprisene på Pinell Go krympe til tilsvarende nivå etter hvert som salget tar seg opp.

Les også

Les også