Test: HD-videokamera med minnekort

De beste videokameraene

HD har erobret norske hjem, men vi kaster også videokassettene på dør til fordel for minnekort. Vi har testet 7 minnekortkameraer som kan filme i full HD-oppløsning.

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde Foto: FOTO:

Publisert Oppdatert

Hva er vel kjedeligere enn å sette seg ned ved sin nyinnkjøpte 46 tommer store flat-TV med full HD-oppløsning og se at alle hjemmevideoene dine plutselig ser verre ut enn noen gang.

Les også: Se innbruddet fra PC-en

En bra TV avslører nemlig hvor dårlig de gamle videoopptakene dine egentlig er. Da er det på høy tid å bytte ut det gamle DV-kameraet (eller Video 8-kameraet for den saks skyld) og få deg et fulloppløst HD-kamera.

Siden vi synes at minnekort er et langt mer anvendelig og brukervennlig medium enn kassetter har vi konsentrert oss om kameraer som lagrer opptakene på nettopp minnekort.

Les også: Supertynn flatskjerm (test)

Minnekort har blitt svært billige i det siste, og et 16 GB SDHC-kort (som de fleste slike videokameraer bruker og som holder til ca. 2 timer filming) fås nå til under 250 kr i de riktige butikkene. Bare pass på at du får et Class 4-kort eller bedre.

Det fordi det tross alt er store mengder data som lagres ned på kortet mens du filmer, og for at kortet skal greie å lagre dataene raskt nok må det kunne takle disse hastighetene.

Siden flash-minne nå har blitt så billig har mange produsenter begynt å inkludere innebygget minne i kameraene. Disse er ofte ikke altfor store, men holder om du overfører videoene dine ofte nok.

Ett av kameraene i testen byr også på en god gammel harddisk innebygget og gir dermed 60 GB internminne, noe som i praksis betyr at du ikke trenger minnekort.

Vi testet kameraene på samme tid som CES-messen gikk av stabelen i Las Vegas.

Her brukte mange av produsentene anledningen til å lansere nye kameraer, som vi selvsagt ikke hadde noe sjanse til å få med i testen. Vi vil forsøke å følge opp med enkelttester av de nye modellene etter hvert som de blir tilgjengelige fra produsentene, så her er det bare å følge med.

Les også: Her finner du alle våre tester av flatskjermer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning