Bedre enn Bluetooth

Test: Digital Opera S1

Hvis du er på jakt etter trådløse hodetelefoner til MP3-spilleren, skal du vite at Bluetooth ikke er det eneste alternativet.

BRA: Hvis du gjerne vil ha en trådløs løsning til MP3-spilleren din, er definitivt Digital Opera S1 et godt valg. Men vær altså oppmerksom på at du vil få bedre lydkvalitet med et godt kablet sett øretelefoner.

BRA: Hvis du gjerne vil ha en trådløs løsning til MP3-spilleren din, er definitivt Digital Opera S1 et godt valg. Men vær altså oppmerksom på at du vil få bedre lydkvalitet med et godt kablet sett øretelefoner. Foto: Foto: Tron Høgvold

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra rekkevidde,

+ Bra batterikapasitet

+ Flere sett kan pares med samme sender

+ Bedre lyd enn Bluetooth.

- Bakgrunnssus

- Ikke like bra lydkvalitet som gode kablede øretelefoner.

Spesifikasjoner: Digital Opera S1

Spesifikasjoner:

Vekt: 20+12 g

Batteri: 10 timer

Ladetid: 3 timer

Pris: 700 kr

Leverandør: www.operawii.no

Bluetooth-øretelefoner basert på A2DP-standarden begynner å bli alt mer vanlig, men mange har nok blitt skuffet over at lydkvaliteten ikke er helt som forventet. Digital Opera roper høyt om at deres øretelefoner overgår Bluetooth på lydkvalitet, og det har de rett i - Digital Opera S1 låter bedre enn noe annet trådløst øretelefonsett jeg har prøvd.

Les også: Test av Creative Wireless Headphones CB8100

Digital Opera baserer seg på en trådløs teknologi som heter Kleer (les mer på www.kleer.com), og dette gir et bedre oppløst lydbilde enn det vi har erfart med Bluetooth A2DP. Men det betyr ikke at Digital Opera D1 kan konkurrere med en godt sett øretelefoner med kabel. Det savnes litt pondus, og enkelte forsøkskaniner i redaksjonen klaget over litt skarp diskant. Verre er det imidlertid at de har en konstant bakrunnssus som særlig høres når man lytter til musikk på lavt volum. Lydmessig er derfor konklusjonen «bra til å være trådløst».

Dette settet fungerer på den måten at senderen kobles til en lydkilde med mini-jack. Mottakeren som sitter mellom øreproppene parres med senderen. Faktisk åpner Kleer-teknologien for at flere ørepropper kan parres med samme sender. Dermed kan flere lytte til samme lydkilde. Forutsetningen er altså at begge øreproppene er basert på Kleer. Foruten Digital Opera har også Sennheizer øretelefoner med denne teknologien. Rekkevidden er bra nok til at du i mange tilfeller kan gå fra rom til rom mens du lar lydkilden ligge igjen. Batterikapasiteten er også ganske bra.

Hvis du gjerne vil ha en trådløs løsning til MP3-spilleren din, er definitivt Digital Opera S1 et godt valg. Men vær altså oppmerksom på at du vil få bedre lydkvalitet med et godt kablet sett øretelefoner. De er for øvrig behagelige å ha på seg, og kommer med tre sett silikonputer med forskjellig størrelse.

Les også: Test av Bose Quiet Comfort 3

Alle våre tester finner du her

Les flere tester og teknologisaker på Klikk Teknologi

SLIK: Øretelefonene festes for eksempel slik. På "kilden" (MP3-spiller, mobil, spillkonsoll eller lignende) festes en sender som overfører lyden trådløst.

SLIK: Øretelefonene festes for eksempel slik. På "kilden" (MP3-spiller, mobil, spillkonsoll eller lignende) festes en sender som overfører lyden trådløst. Foto: Foto: www.digifi.kr

Spesifikasjoner

Produsent www.operawii.no
Pris 700

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning