Test av trådløse hodetelefoner med støykansellering

Trådløs med støykansellering: Hvilke er best?

Test av seks trådløse hodetelefoner med støykansellering.

FRIHET: Ledningsfrie høyttalere har sine ulemper, men fordelen er at du kan bevege deg fritt og slipper krøllete ledninger.
FRIHET: Ledningsfrie høyttalere har sine ulemper, men fordelen er at du kan bevege deg fritt og slipper krøllete ledninger. Foto: Produsent
Sist oppdatert

Det er tydelig at hodetelefoner med Bluetooth blir stadig mer populære, og utvalget er etter vært blitt enormt.

Det er derfor mye å sette seg inn i når man skal ut og kjøpe et sett gode hodetelefoner.

Samtidig blir også støykansellering mer og mer utbredt, og vi synes derfor det er på tide at vi tar for oss et utvalg av hodetelefoner som kombinerer disse to funksjonene.

Kravet om både Bluetooth-tilkobling og støykansellering gjør at en god del gode kandidater må ekskluderes. Blant annet er Bose kjent for å levere spesielt god støykansellering i sine QuietComfort 25, men de finnes ikke i en trådløs utgave.

Vi har valgt å ikke forholde oss til noen spesiell prisgrense, og prisene variere derfor en god del mellom billigste og dyreste produkt i denne testen av hodetelefoner.

Vi har også valgt å hovedsakelig fokusere på modeller som dekker hele øret, siden de typisk gir best lydkvalitet og komfort over tid.

Unntaket i dette selskapet er Bang & Olufsen BeoPlay H8 som er en på-øret-modell. Vi legger naturlig nok stor vekt på lydkvaliteten i vår vurdering. I forbindelse med det er det positivt om de er utstyrt med AptX- og/eller AAC-kodek, som potensielt kan gi bedre lydkvalitet på henholdsvis Android- og iOS-enheter. Utover det er selvfølgelig også komfort viktig, og det teller positivt med god design, kvalitetsfølelse og brukervennlighet.

I denne testen vurderer vi også hvor godt støykanselleringen fungerer ved å teste den med opptak av hvit støy, kabinstøy fra et fly, og mer kompleks lyd i form av bakgrunnsmusikk og prat.

Vi vurderer også hvor mye egenstøy støykanselleringen eventuelt genererer, og hvor mye funksjonen påvirker lyden i hodetelefonene.

I tillegg ser vi det som positivt om hodetelefonene også kan brukes med ledning, både i aktiv modus med støykansellering, og passivt når de går tom for strøm.

Likte du denne testen? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss gjerne på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 26/08 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også