Gromlyd fra mobilen

Test av Logitech UE Boombox

Logitech UE Boombox er en relativt kraftig «mobilhøyttaler». Den er solid bygd og leverer god lyd fra mobilen, trådløst eller med kabel. Prisen er imidlertid litt stiv.

KRAFTIG: Logitech Boombox UE er en liten, men kraftig høyttaler som primært er tenkt brukt sammen med mobiler med Wimp, Spotify, Beat eller tilsvarende som musikkilder.

KRAFTIG: Logitech Boombox UE er en liten, men kraftig høyttaler som primært er tenkt brukt sammen med mobiler med Wimp, Spotify, Beat eller tilsvarende som musikkilder. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Flott lydkvalitet

+ Enkel tilkobling og betjening

+ Solid byggekvalitet

+ Innebygget batteri

- Dyr

Spesifikasjoner: Logitech Boombox UE

  • Tilkobling: Bluetooth, 3.5mm minijack
  • Elementer: To ½ tommers diskantelementer, To 3-tommers basshøyttalere, Fire 2 5/8 passive enheter
  • Maksimalt lydnivå: 102 dB
  • Frekvensområde: 55 Hz- 20 kHz
  • Lengde: 38,6 cm
  • Bredde: 7,9 cm
  • Høyde: 16,4 cm
  • Vekt: 1980 gram

Logitech UE Boombox er en aktiv høyttaler på to kilo med batteri og et stort bærehåndtak i aluminium. På den ene siden finner du en gigantisk volumbryter, mens på den andre siden har Logitech plassert knappen for å pare med bluetooth-enheter, powerbryteren og inngangen for strøm og 3.5 mm jackkabel.

Musikken må du fikse selv, men siden de aller fleste går rundt med et fullverdig musikksystem som Wimp eller Spotify i mobilen, kan det kanskje være like greit.

For å koble til en telefon via bluetooth, holder du inne bluetooth-knappen på Boombox til den blinker, og velger Logitech UE Boombox fra bluetooth-menyen på mobilen. Dette får selv bestemor til.

Den er utstyrt med et batteri, som er lovet å holde det gående i rundt seks timer.

Hele oversiden av enheten er dekket med et solid høyttalergitter, og bak det finner du diskanthøyttalerne i front og basselementene bak.

Til å være en 40 centimeter bred bærbar høyttaler får du mye lyd. Bassen gir godt trøkk, og også i resten av spekteret mener vi lydkvaliteten er klar og god.

Navnet og utformingen gir assosiasjoner til tung hiphop spilt fra skulderen, men vi synes den også leverer mer enn godkjent til klassisk og akustisk musikk på lavere volum.

Etter vår bedømming er lydkvaliteten helt flott ved tilkobling med Bluetooth, men tar du bryet og finner fram en kabel, vil du oppdage at det er enda mer å gå på. Det er tydelig at A2DP-standarden legger en viss begrensning på lydkvaliteten på slike enheter, noe som er litt synd.

Enheten virker solid bygget, og ser ut til å tåle en trøkk når du drasser den med deg, uten at vi har satt den på noen harde fysiske tester.

Det største ankepunktet for mange er kanskje prisen, som ligger på snaut 2000 kroner.

Les også:

17 iPad-gadgets for deg som er eller vil bli musiker

Slik velger du riktig grafikkort

Slik sender du filmer fra PC-en til iPad-en

Test: Bang & Olufsen A9
BATTERI: Logitech Boombox UE har et innebygget batteri som holder i cirka 6 timer.

BATTERI: Logitech Boombox UE har et innebygget batteri som holder i cirka 6 timer. Foto: Produsent

Spesifikasjoner

Produsent Logitech
Pris 1990

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning