Test av A3-skrivere

Konklusjon

Det er ikke mange produsenter å velge mellom når man skal ha seg en A3-skriver til fotobruk. Det er i bunn og grunn bare Epson, Canon og HP. Vi synes utvalget gir et greit bilde av markedet for vanlige forbrukere. Desto høyere opp i pris du går, desto mer funksjonalitet og kvalitet får du.

Nivået er høyt blant A3-skriverne i testen vår.

Nivået er høyt blant A3-skriverne i testen vår.

Publisert Oppdatert

Vårt valg

Epson Stylus Photo 1400 er en billig og grei A3 skriver som leverer veldig god fotokvalitet, spesielt om det er korn (dråper) du er mest bekymret for. Er pris det viktigste for deg kan dette være et bra kompromiss. Det finnes riktignok enda billigere A3-skrivere der ute, men ikke mange som kan levere samme kvalitet som denne. Likevel er det bedre kvalitet og finne bare en liten prisklasse opp, samtidig som skriveren er ulidelig treg med sine utskrifter.

Canon Pixma Pro9000 Mark II er valget for alle som er ute etter ekstra kvalitet. Med 7 farger i tillegg til sort gir denne skriveren noen av de peneste fargenyansene vi har sett. Har du mange fargefylte solnedganger du vil ha skrevet ut er nok dette det optimale valget.

Det er likevel Epson Stylus Photo R1900 som imponerte oss mest. I tillegg til utmerkede fargeutskrifter leverer den også de beste svart-hvitt-utskriftene, noe som er en stor fordel for alle fotoentusiaster. Dette er riktignok også den skriveren som tar mest plass på skrivebordet, men skal du ha A3-skriver må du være villig å ofre plass på den også.

Blekkskriverteknologien er såpass moden nå at det er vanskelig å finne et produkt som virkelig stinker. Du bør likevel styre unna billige skrivere med bare fire farger om det først og fremst er fotokvalitet du er ute etter. Vårt valg i så tilfelle blir Epson Stylus Photo R1900.

Skriver

Pris pr. blekkpatron

Mengde blekk

Pris pr. ml.

HP Photosmart Pro B8850

Ca. 300 kr

27 ml

11,11 kr

Canon Pixma Pro 9000 Mark II

Ca. 150 kr

13 ml

11,53 kr

Epson Stylus Photo R1900

Ca. 140 kr

11,4 ml

12,28 kr

Epson Stylus Photo 1400

Ca. 160 kr

11,1 ml

14,41 kr

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning