Test: Audio Pro Stereo One

Voldsom bass i miniformat

Svenske med imponerende basstrykk.

Mikroannlegg Audio Pro Stereo One er et spennende alternativ som leverer svært bra lyd.

Mikroannlegg Audio Pro Stereo One er et spennende alternativ som leverer svært bra lyd.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Imponerende bass som motsier høyttalerstørrelsen.

- Bassen skyter fra hoften og bommer noen ganger.

Svenske Audio Pros produkt, Stereo One, er spennende på flere måter. Delvis fordi den har fått mange gode attester helt siden introduksjonen i 1995, og delvis fordi den bruker en utrolig teknikk kjent som Ace-bass. Den enkle forklaringen av teknologien er at den simulerer mekaniske egenskaper ved hjelp av elektrisitet, eller ganske enkelt at den lurer små stativhøyttalere til å tro at de er kjempestore, med subwooferlignende bass som konsekvens.

Vi snakker her om et effektivt, skreddersydd systemet. Høyttalerne er bare ment for sin egen forsterker og må være koblet til med de unike høyttalerkablene med tilpasset lengde, der en ekstrakontakt i hver ende overfører kontrollsignalene for Ace-bass-systemet.

Resultatet? Det høres sykt imponerende ut i visse sammenhenger. Bare sykt i andre. Jeg tar meg selv i å måtte sitte og skru ned bassen i nesten alle sangene, ett og noen ganger to trinn. I sjeldne tilfeller kan jeg la det være. Det er ikke en veldig avslappende lytteopplevelse - mer som en ganske uforutsigbar berg og dalbane tur. På Kents låt FF har jeg notert: «Gi deg! Dette er bare latterlig!». Skjønt på den annen side har jeg skrevet dette om Entombeds Blessed Be: «Så utrolig fengende og flott.», og så videre avsluttet med metallhyllingen The Metal: «Perfekt. Så mye energi.»

Jeg trodde jeg ville få et presisjonsinstrument for lyd. Istedenfor fikk jeg en løpsk okse.

Forsterker: Stereo One Ace-bass CD-receiver

Speakers: Stereo One Ace plus

Spesifikasjoner

Produsent Audiopro.se
Pris 5990

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning