TDK A33

Skinnet bedrar

Traust merke og design, men lyd og funksjoner som overrasker.

GOD LYD: Den ser litt traust ut, men leverer særdeles god lyd til en fornuftig pris.
GOD LYD: Den ser litt traust ut, men leverer særdeles god lyd til en fornuftig pris. Foto: Truls Steinung, HjemmePC
Sist oppdatert
DEKSEL: Et gummideksel skjuler ladeport for USB, aux-inngang, strøminngang og en av/på-bryter.
DEKSEL: Et gummideksel skjuler ladeport for USB, aux-inngang, strøminngang og en av/på-bryter. Foto: Truls Steinung, HjemmePC

Spesifikasjoner: TDK A33

  • Robusthetsgrad: IP64 (tåler vannspurt og støv)
  • Trådløskobling: Bluetooth 2.1
  • NFC: Nei
  • Telefonfunksjon: Ja
  • Aux: Ja (3,5 mm)
  • MikroUSB-lading: Ja
  • Strømadapter: Ja
  • Mål: 241 x 95 x 51 mm
  • Vekt: 1,2 Kg

Under merkenavnet TDK Life On Record har den gamle kassett- og CD-produsenten den siste tiden sluppet flere portable høyttalere i tillegg til diverse hodetelefoner og til og med et par platespillere, men dette er det først produktet vi stifter direkte bekjentskap med.

Designen må kunne sies å være relativt tradisjonell i sort (den er også tilgjengelig i hvit) og den gjør ikke så mye ut av seg.

Av utseende virker den heller ikke som den mest robuste i testen på tross av at den i motsetning til for eksempel Soundlink III faktisk har en robusthetssertifisering som er oppgitt til IP64. Den er altså garantert å tåle vannsprut og en del støv. 

Når man tar i den merker man likevel fort at den føles veldig solid og godt bygget og den er faktisk overraskende tung med sine 1,2 Kg. Den høye vekten er kanskje ikke noen fordel, men den gjør i hvert fall at høyttaleren står relativt stabilt.

Maksimal utnyttelse

Det viser seg nemlig at A33 virkelig gjør det den kan for å utnytte det lille fysiske volumet den har til å produsere lyd som har overtak på de fleste andre i testen.

Lydbildet er helhetlig og balansert med presis bass som er litt mer forsiktig en Soundlink III men likevel sterk nok, og når man skrur opp volumet kan man virkelig kjenne at den sparker fra seg. Diskanten er på sin side litt spissere enn den nevnte konkurrenten, men den takler samtidig hardere musikk bedre.

Betjeningsknappene minner en del om Bose sin løsning og de er også her nedfelt under gummi som hjelper til å avstøte vann. En fordel her er likevel at fem lysdioder angir volumet slik at man slipper å få seg en ubehagelig overraskelse når man intetanende slår den på med fullt volum.

Det er imidlertid ingen synkronisering mellom telefon- og høyttalervolum slik Jabra har. 

Praktiske løsninger

Et problem med slike høyttalere er at retningen den peker i har stor betydning for lydkarakteristikken man får servert, og dette har TDK forsøkt å kompensere for ved å inkludere et lite stativ på undersiden som kan felles ut og som dermed gjør at høyttaleren heller svakt bakover. Dette hjelper faktisk en del når den står plassert lavere enn ørehøyde, men dessverre blir den også relativt ustabil og lett å velte i denne posisjonen så det er lurt å plassere den på et stabilt underlag. 

I motsetning til mange av de andre i testen er også A33 utstyrt med mikrofon og du mottar innkommende samtaler kun ved å trykke på telefon-knappen på toppen.

Under gummidekselet på høyre side finner du lade-inngang, aux-inngang og en USB-utgang til lading av for eksempel en telefon.

Ikke minst finner du også en av-knapp som slår høyttaleren helt av slik at den ikke bruker strøm.

Vi synes TDK leverer godt med A33 og på tross av den litt kjedelige designen har vi ingen problemer med å anbefale den og spesielt fordi den leverer sammenlignbar lyd med Soundlink III som er langt dyrere.

Les også:

Slik tar du bilder som selger

Klattlader du?

Mobilene med best kamera

SPRUTSIKKER: Knappene er nedfelt under et gummilag for å holde vann ute.
SPRUTSIKKER: Knappene er nedfelt under et gummilag for å holde vann ute. Foto: Truls Steinung, HjemmePC

Denne saken ble første gang publisert 31/07 2014, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også