Stor test av mediestreamere

Video i alle rom

Når du har filmer, musikk og bilder på en PC eller nettverksharddisk, trenger du noe som kan spille det av rundt i huset. Vi har testet utstyr som gjør det mulig.

Publisert Oppdatert

UPnP

Universal Plug and Play er et system som skal gjøre det mulig for nettverksenheter å kommunisere med hverandre uten komplisert konfigurering. UPnP-enheter skal være i stand til å motta IP-adresse automatisk, gi seg til kjenne via nettverket og kommunisere sømløst med andre UPnP-enheter. Protokollen fungerer uavhengig av operativsystem og programmeringsspråk.

Det finnes en jungel av ulike produkter som skal hjelpe deg med å spille av film, musikk og bilder fra nettverket. Noen bruker trådløs tilkobling, mens enkelte krever en nettverkskabel.

I denne testen har vi hatt 6 mediestreamere på testbenken som har det til felles at de kan hente innhold fra hjemmenettverket og vise det på en TV. Vi har lagt særlig vekt på hvilke lyd- og videoformater som støttes, og hvor lett enhetene er å konfigurere og bruke. Det er også lagt vekt på hvordan godt enhetene støtter nettverksstandarder som UPnP (Universal Plug and play).

Klikk her for konklusjon

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag