Stor test av mediestreamere

Video i alle rom

Når du har filmer, musikk og bilder på en PC eller nettverksharddisk, trenger du noe som kan spille det av rundt i huset. Vi har testet utstyr som gjør det mulig.

Publisert Oppdatert

UPnP

Universal Plug and Play er et system som skal gjøre det mulig for nettverksenheter å kommunisere med hverandre uten komplisert konfigurering. UPnP-enheter skal være i stand til å motta IP-adresse automatisk, gi seg til kjenne via nettverket og kommunisere sømløst med andre UPnP-enheter. Protokollen fungerer uavhengig av operativsystem og programmeringsspråk.

Det finnes en jungel av ulike produkter som skal hjelpe deg med å spille av film, musikk og bilder fra nettverket. Noen bruker trådløs tilkobling, mens enkelte krever en nettverkskabel.

I denne testen har vi hatt 6 mediestreamere på testbenken som har det til felles at de kan hente innhold fra hjemmenettverket og vise det på en TV. Vi har lagt særlig vekt på hvilke lyd- og videoformater som støttes, og hvor lett enhetene er å konfigurere og bruke. Det er også lagt vekt på hvordan godt enhetene støtter nettverksstandarder som UPnP (Universal Plug and play).

Klikk her for konklusjon

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning