Orbitsound T12

Stereo i mono

Sinnrikt lydkabinett med helt gjennomsnittlig lyd.

Det at Orbitsound T12 har en egen iPod-dokking er kanskje det sterkeste salgsargumentet.

Det at Orbitsound T12 har en egen iPod-dokking er kanskje det sterkeste salgsargumentet.

Publisert

Kort sagt:

+ Forbedrer lyden fra tv-en

+ komfortabel iPod-dokk

+ kompakt design

- Brumlende og passiv subwoofer

- ingen digitale audio-innganger

Gadgetsfakta

Frekvensrespons: 20 Hz-25 kHz

Power output: 90W RMS

Dimensjoner, lydkabinett: 54 x 9 x 9,6 cm

Vekt, lydkabinett: 2,8 kg

Dimensjoner, subwoofer: 22,5 x 22,5 x 46 cm

Vekt, subwoofer: 3 kg

Tilbehør: iPod-dokk, 3,5 mm stereojack inn, subwoofer tilkoblet via

quick-release terminaler, composite ut, stereo phono inn.

www.orbitsound.co.uk

For alle som ikke ønsker det, eller kanskje ikke får lov, til å fylle stua med høyttalere, kan et lydkabinett bestående av en eneste enhet være løsningen.

Slike systemer tar lite plass, og subwooferen kan du stikke unna, slik at du kan snike deg til følelsen av å ha en ordentlig hjemmekino.

Les også: Gi anlegget ditt et nytt hjem

Enkelt design

Orbitsound T12 kommer med en ganske enkelt design, og lover heller ikke en reell 5.1 lyd. Den er faktisk ikke en konvensjonell stereo en gang.

Med sin egenutviklede airSOUND-teknologi gjenskapes hovedsignalet (mono) og spalter ut signaler for venstre og høyre kanal, i motsetning til de fleste tradisjonelle stereosystemene som opererer med en høyre og en venstre kanal.

Hovedsignalet gjengis fra enhetens front, mens de romlige signalene sendes ut fra hver side av den liggende boksen til systemet. Sammen skal disse sørge for opplevelsen av et fyldig og romslig lydbilde med stereoeffekt.

De fleste "virtuelle" 5.1 systemene som er å få på markedet låter sjeldent overbevisende, så denne sinnrike varianten er slettes ikke så dum.

I tillegg til å forsterke stereoutgangen fra TV-en din for å levere et bredere lydbilde kommer T12 også med en dokk for iPod, og plutselig har du dermed også et hi-fi-system tilgjengelig. Ikke dumt, eller hva?

Les også: Test av Samsung HT-X810

Lettplassert

Når det kommer til lydkabinetter av denne typen, er det faktisk noe av det minste vi har sett. Du kan lett montere det under flatskjermen om du ønsker.

Den lille, men kompakte subwooferen bør plasseres i nærheten av skjermen, delvis fordi den tynne høyttalerkabelen som følger med ikke rekker spesielt langt.

Det fins ingen tilkoblinger for digitale signaler, og Orbitsound mener at dette ikke ville vært noen fordel uansett, fordi airSOUND prosesserer og forsterker analogt.

Men funker det slik i praksis? Ja, til en viss grad gjør det det. T12 leverer et fyldigere og rikere lydbilde, og vil slik sett være en forbedring til de integrerte høyttalerne i de fleste tv-er.

Diskantdetaljene er nøyaktige, noe som gjør at dialog fra tv-en kommer ut mer distinkt og tydelig. Og bare det å få koblet til en subwoofer til TV-en hjelper godt på lydbildet. De fleste flatskjermer har problemer med å levere anstendige bassnivåer på egen hånd.

Finnes bedre

Selv om Orbitsound T12 vil forbedre lydbildet til de fleste vanlige tv-er, er dette langt fra det beste lydkabinettet vi har vært borte i.

Subwooferen er passiv, drønner litt for mye, og har en tendens til å drukne i lydbildet. Og vi savner de digitale inngangene, uansett hva produsenten måtte påstå om den saken.

Den integrerte iPod-dokken gjør noe for å demme opp for denne kritikken. Det er stor sjanse for at du sitter med minst en mp3-spiller for hånden, og dette er en grei måte å få tilgang til musikksamlingen på med en fjernkontroll. Om du vil kan du til og med få opp menyer og lister på tv-skjermen via en ekstra tilkobling (composite).

T12 er heller ikke noe fullblods musikkanlegg, men leverer helt grei avspilling. Det er stor kamp om kundene når det gjelder mindre lydanlegg i denne prisklassen, så det er ikke gitt at T12 utmerker seg i forhold til konkurrentene. Men med en iPod-dokk er i det minste sjansen til stede.

Les flere tester på Klikk Teknologi

Spesifikasjoner

Produsent Orbitsound
Pris 3400

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning