Sort og god

Philips 46PFL7007

Philips tatt fram en TV med et kjempegodt svartnivå og med flere unike funksjoner.

GOD TV: Denne TV-en ble lansert sent i fjor og byr nå på mye TV for pengene.
GOD TV: Denne TV-en ble lansert sent i fjor og byr nå på mye TV for pengene.
Sist oppdatert

Med 46PFL7007 har Philips igjen kommet opp med noe som er genuint annerledes.

TV-en var først tilgjengelig i fjor høst og er sånn sett en litt sent lansert 2012-modell. Philips 7000-serie (2012) hviler på tre unike funksjoner:

Fjernkontrollen har et qwerty-tastatur på baksiden, noe som gjør det enkelt å håndtere tekst. Et logisk tilbud i disse dager når man skal bruke TV-en til web, Twitter og Facebook. TV-en har også fem HDMI-innganger og i tillegg Ambilight, som er blitt en slags Philips-signatur.

Ambilight er rett og slett LED-lys på sidene som kaster en lysskygge på veggen som korresponderer med fargepaletten du til enhver tid har på TV-bildet ditt.

TV-en har utseende med seg og er kun 29,8 mm dyp og en ramme i børstet aluminium bygger kun 0,5 mm. I tillegg byr Philips på god byggekvalitet. Her er ikke noe plast i metalletterligning en metode mange TV-produsenter bruker i dag.

Der Philips har forsøkt å ta igjen konkurrentene er ved å putte inn en tokjerneprosessor og en trådløs Smart TV-hub med et visst utvalg av apper og tjenester.

Brukergrensesnittet har fått en overhaling også, selv om den grunnleggende arkitekturen fortsatt er på plass. TV-en har også Philips Pixel Precise HD-prosessor med 800 Hz Perfect Motion Rate.

Kraften i dette, samt bruken av aktiv 3D (3D Max på Philips-språket) gjør at to spillere kan spille mot hverandre og se hvert sitt fulle TV-bilde ved å bruke hvert sitt par 3D-briller.

Alt i alt er det likevel den plasmalignende Micro Dimming av LED-baklyset som er helten på Philips 46PFL7007

SMART: Philips har oppgradert Smart TV-funksjonene og er nå ikke lenger en grunn for å styre unna TV-er fra Philips.
SMART: Philips har oppgradert Smart TV-funksjonene og er nå ikke lenger en grunn for å styre unna TV-er fra Philips.

Funksjoner

Spesifikasjoner: Philips 46PFL7007

  • Størrelse: 46 tommer
  • Type: Kant-LED med LED-baklyst panel
  • Trådløst nettverk: Ja
  • 3D: Ja, aktiv
  • Oppdateringshastighet: 200 Hz
  • Oppløsning: 1920 x 1080
  • TV-mottager analog: Ja
  • TV-mottager digital: Ja
  • Scart med RGB: Ja, 1 x
  • HDMI: 5 stk. versjon 1,4
  • ARC: Ja
  • Komponent inn: Ja, 1x
  • Lansert: 2012
  • Annet: Smart TV

Et blikk på fjernkontrollen gjør at vi forstår at Philips har fått et nytt syn på interaktivitet: Det er en tosidig affære med en normal side komplettert med et tastatur på baksiden. Det er en overraskende snedig design og selv om det aldri tok av for mobiltelefoner, kan det fungerer på TV-er. Årsaken til å ha et tastatur på fjernkontrollen er blant annet for å gjøre det lettere å bruke fjernkontrollen. Dessverre støtter ikke webleseren Flash, slik at det er mye innhold som ikke kan vises. Mens vi tidligere har brukt Philips Smart TV-plattform som en grunn til ikke å kjøpe en Philips-TV, til tross for gode egenskaper ellers, er dette ikke lenger noe argument. Flere nye apper og en funksjon (app) som gir deg tilgang til direktesendt TV på mobilen eller et nettbrett så lenge du er på samme trådløse nettverk, er også et pluss.

Philips 3D Max-funksjon tilbyr muligheten for å juster dybden i bildet og det kan konvertere enhver 2D-kilde til 3D.

Antall tilkoblinger er også bra med fem HDMI-innganger, tre USB-innganger og i tillegg nevner vi at TV-en har trådløst nettverk.

Bildekvalitet

La oss starte med de litt rare greiene. Perfect Natural Motion, en slags bevegelseskompensasjonsteknologi, er laget for å ta fram bilder som flyter fint og er uten noen form for rystelser. Her snakker vi typisk om bilder der enten kameraet er i bevegelse eller at selve motivet beveger seg. Begge deler er ganske vanlig. Her har du tre ulike innstillinger (i Pixel Precise HD-menyen) som alle skaper en mer naturlig følelse når vi snakker om bevegelser. Når vi spiller av Hugo i Blu-ray ser vi tydelig krakelering og flimmer når han springer gjennom togstasjonen og snur hodet. Det er når innstillingen er satt til «Maximum». En innstilling du bør unngå og vi kan godt leve med minimumsinnstillingen for de fleste scener.

Kontrast og svartnivå

PEN: En børstet ramme i aluminium er med på å heve kvalitetsinntrykket av TV-en.
PEN: En børstet ramme i aluminium er med på å heve kvalitetsinntrykket av TV-en.

Uten spor av blått og med nok detaljer I skyggen til å imponere, dømmer vi Philips 46PFL7007 evner til å reprodusere sort til å være nesten perfekt.

Detaljer i skyggene kan forsvinne noen ganger, men det dype svartnivået hjelper i flere tilfeller til å lage utrolige bilder enn å gjøre det motsatte.

Tar vi en scene med blandet lysstyrke klarer TV-en å bringe fram de lyse scenene samtidig som de mørke partiene håndteres perfekt.

TV-en beholder intensiteten også når du ser den fra en kraftig vinkel, klarer denne 46 tommeren også å skjule at den er belyst av LED-lys. Her ser vi ingen lyse flekker i hjørnene langs topp og bunn på skjermen, som vi ser på mange andre LED-baklyste TV-er.

Kapasiteten til svartnivået kan også overføres til fargepaletten, som er sterk og klar. Skarpheten av bildene, som alltid med Philips, er uklanderlig og her ser det også renere og mer ekte ut enn tidligere. Skarpe bilder kan komme med for mye bakgrunnsstøy.

3D-ytelse

Med Hugo I 3D holder fargene seg og kontrastene er dypere, selv om vi unngikk å aktivere mer dybde i innstillingene. Fordi det kun ga økt skyggeeffekt.

PNM-innstillingen fungerer også veldig bra på med 3D. Selv om den ikke kan forhindre skyggeeffekter av og til, så fungerer det langt bedre enn tilsvarende funksjoner som skal hindre doble bilder.

Oppskalering av SD-materiale

Oppskaleringen av vanlig standard materiale (SD) er ganske god og funksjonen undertrykker bildestøy og digitale rariteter ganske greit.

Med DVD fungerer det også bra, men her måtte vi aktivere PNM-innstillingen på minimum for å bli kvitt hoppende bilder, men skapte samtidig noen uryddigheter rundt motiver i bevegelse. Eller var det rent og detaljert nok.

For en sliten YouTube-video denne effekten kan være kritisk, siden den gjør at et latterlig lavt antall piksler blir severdig på en stor skjerm.

Brukervennlighet

Når vi bruker den innebygde nettleseren, selv om tastaturet gjør det lettere å skrive inn nettadresser, er brukergrensesnittet i seg selv litt klumpete og kunne trengt en form for markør (som på LGs TV-er). Like mye som det er vondt å få markøren inn i adresselinjen for å skrive inn en URL, så er det også smertefullt å navigerer rundt på en nettside. Så lenge du har en smartmobil eller et nettbrett innen en mils rekkevidde, så vil du nok heller foretrekke å bruke disse enhetene. Du trenger ikke frykte for at du skal trykke inn knapper på tastaturet når du skal bruke fjernkontrollen. En føler inne i fjernkontrollen kjenner hvilken side som er opp - og aktiverer funksjoner kun for den siden som vender oppover. Fjernkontrollen mangler et par «kjekt-å-ha»-ting som baklyste taster og vi er ikke helt sikker på balansen i fjernkontrollen (vekten er ikke jevnt fordelt), men det vi virkelig savner er knapper for de viktigste bildeinnstillingene.

FEM: Philips 46PFL7007 byr på hele fem HDMI-tilkoblinger.
FEM: Philips 46PFL7007 byr på hele fem HDMI-tilkoblinger.

Lyd

Philips 46PFL7007 har to 20 watts høyttalere I foten, noe som kan se ut som er løsningen for supertynne TV-er fremover. Lyden på TV-en er en av de bedre.

Konklusjon

Dette er en ganske avansert kantlyst LED-TV med et LED-baklyst panel som vi vurderer som et godt kjøp. Det var ikke den billigste 46-tommeren da den ble lansert i fjor høst, men nå får du den til drøyt 8.000 kroner. Det er nesten halv pris i forhold til lanseringsprisen i fjor høst. Ser vi bort ifra noen feil når det kommer på brukervennlighet og at det ikke er referansenivå på TV-en, leverer TV-en likevel et bra bilde og en oppgradert Smart TV-plattform gjør at Philips også er blitt aktuelle på den fronten.

Ved siden av Ambilight-funksjonen er TV-en store styrke intensiteten til svartnivået, som til tider er på nivå med de beste plasmaskjermene. Vi liker også fargene og 3D-ytelsen. Antall HDMI-porter trekker også opp og designet er vellykket.

På minussiden trekker vi for at mange av funksjonene er gjemt i menyer og gjør dette ikke til den mest brukervennlige TV-en. Selv om Smart TV-plattformen er forbedret er den ennå ikke helt på nivå med de beste. Men til rundt 8.000 kroner er dette et godt kjøp.

Les også:

Test: Huawei Ascen W1: Super billigmobil

Førsteinntrykket: Samsung Galaxy S4

Super TV med supert design

Årets råeste app




BAKSIDEN: Tynne TV-er får også ofte en ryddig bakside.
BAKSIDEN: Tynne TV-er får også ofte en ryddig bakside.

Denne saken ble første gang publisert 30/04 2013, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også