Solide saker

Fujifilm FinePix F60fd

Fujifilm F60fd er testens tykkeste kamera, men samtidig virker det mer solid og "ordentlig" enn mange av de andre kameraene.

Foto: Slettes

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lett i bruk

+ Stor skjerm

+ Optisk bildestabilisator

- Litt tykt

- Mye korn ved høye ISO-verdier

Gadgetsfakta

Oppløsning: 12 megapiksler

Optisk Zoom: 3x

Skjermstørrelse: 3 tommer

Lysfølsomhet: ISO 100 - 1600

Minnekort: SD-kort eller xD-kort.

Zoomområde (tils. 135): 35 - 105 mm

Makro: 7 cm

Optisk bildestabilisator: Ja

Mål: 9,3 x 5,7 x 2,3 cm

Vekt: 163 gram

Kameraet har en oppløsning på 12 megapiksler, og er dermed best i testen på akkurat det punktet, men ofte betyr mange megapiksler også kornete bilder, og det ser ut til og stemme også med Fujifilm F60fd.

Les også: Test av Pioneer KRP-600A

Kameraet har en 3 tommer stor skjerm med 230.000 pikslers oppløsning, noe som nærmer seg standard, selv på litt billigere kameraer.

At FinePix F60fd har såpass høy oppløsning til en såpass billig pris gir seg utslag i blant annet lysfølsomheten.

Allerede ved ISO 800 begynner kornene å ta overhånd, og ved ISO 1600 begynner et sterkt grønt fargestikk å melde seg i tillegg.

Les også: Test av Canon Powershot A2000 IS

Det er nok derfor Fujifilm har begrenset oppløsningen på ISO 3200 og 6400 ned til henholdsvis 6 og 3 megapiksler. Ved lave ISO-verdier leverer F60fd fra seg riktig så pene bilder, skjønt fortsatt med litt vel definerte korn.

Panasonic har fått mye skryt for sin Intelligent Auto-funksjon, og nå begynner de andre produsentene å komme etter med sine varianter.

Fujifilm har såkalt "Scene Recognition Auto" som ser om du prøver å fotografere et landskap, et portrett, eller kanskje et makrobilde, og stiller så inn riktig program for deg. En praktisk funksjon for dem som ikke er alt for fototeknisk.

Som vanlig leverer Fujifilm fra seg et bra kamera som det er lett å ta gode bilder med, men de har kanskje fokusert litt for mye på oppløsning denne gangen.

F60fd er at av kameraene som leverer fra seg mest korn, både ved lave og høye ISO-verdier.

Ved de lave verdiene er det dog ikke så påtagelig, og fargegjengivelsen er veldig bra, så vi føler at FinePix F60fd likevel er verdt en anbefaling.

Les også: Test av 6 rimelige digitalkamera

Foto: Slettes

Spesifikasjoner

Produsent Fujifilm
Pris 1651

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning