Sharp LC37X20E

Dverg i full HD

Sharp har lenge produsert TV-er som har fått gode anmeldelser jevnt over. Dette er selskapets minste TV som kjører ”full HD”.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Gadgetsfakta

Fakta: Sharp LC37X20E

Oppløsning: 1920x1080

HD: 1080p

Dynamisk Kontrast: 20 000:1

Lysstyrke: 450cd/m2

Tilkoblinger: 3 x HDMI, 2 x SCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Rent designmessig er det ingen opplevelsesbombe, men den er litt mindre tradisjonell enn det som kom fra Panasonic. Den er nok litt enklere å passe inn i et rom enn Philips sin TV som er mer utfordrende i sin design.

Tilkoblinger

Denne er også godt utstyrt på tilkoblingssiden. På samme måte som Panasonic og Philips har den tre HDMI-innganger. Vi skulle gjerne sett at noen tok skrittet helt ut og kom opp på samme nivå som Samsung på dette området. I tillegg har den det vanlige settet med to SCART-kontakter, samt komponent og kompositt sammen med S-video.

Denne har også egen PC-inngang for dem som har behov for dette. Strengt tatt skulle vi vel ønsket oss enten en USB-inngang eller kanskje et spor for minnekort, men mener du at dette er en nødvendighet må du velge deg en annen modell eller et annet merke.

Bildekvalitet

På bildekvalitetssiden kommer denne skjermen til sin rett. Som en helhetsvurdering er den ikke helt på samme nivå som Samsung og Philips, men dette er en skjerm som generelt sett er meget behagelig å se på.

Fargene er dype og vel definerte. Dette gir en rik og behagelig seeropplevelse som man ikke skal kimse av. Etter vår mening har den noe av samme svakheten som Panasonic ved at hudfarger blir noe varme i originalinnstilling, men her er det mulig å justere seg fram til et bedre resultat.

Hurtige bevegelser håndteres også svært godt, men det er en liten antydning til noe etterslep ved avspilling av HD-materiale som Blu-ray.

På den annen side ser ikke dette ut til å være et problem med standard TV-signaler. Her håndteres dette på en utmerket måte. Når det gjelder andre svakheter i bildekvaliteten kan vi nevne at det er noen antydninger til bildestøy under vanlige TV-sendinger, men dette er såpass lite at det ikke er av noen avgjørende betydning. I all hovedsak er bildebehandlingen i denne enheten godt over gjennomsnittet.

Sortnivået på denne TV-en er godt. Det sorte har ikke noen utidig utglidning mot gråtoner og i mørke sekvenser er bildet godt definert.

Spesifikasjoner

Produsent Sharp
Pris 7735

Konklusjon

Dette er en TV som ligger noe over gjennomsnittet i sin kategori. Den er ikke i nærheten av den som Philips og Samsung kan diske opp med av bildekvalitet, men dette er langt fra noe dårlig valg. den skal også ha ros for at den er en meget tynn skjerm som det er enkelt å plassere hjemme.

Det skal også nevnes at lyden i denne er svært god. Vi likte faktisk lyden som kom ut av denne TV-en og det hender ikke særlig ofte. Lyden er veldefinert og gir faktisk noe bassgang i det mest aktive sekvensene.

Produsent: http://www.sharp.no

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning