Samsung UE32EH5000 - test av billig 32 tommer

Kjempebra billig-TV

Denne TV-en er rett og slett bare bra og veldig billig.

BILLIG: Samsung TV med god bildekvalitet til under 2500 kroner? Ja, det er sant. Les testen så ser du hvorfor dette er et godt kjøp.

BILLIG: Samsung TV med god bildekvalitet til under 2500 kroner? Ja, det er sant. Les testen så ser du hvorfor dette er et godt kjøp. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God bildekvalitet

+ Design

+ Tynn ramme

+ Brukervennlig

- Ikke online-funksjoner

- Få tilkoblingsmuligheter

- Ikke DLNA

- Begrenset innsynsvinkel

Samsung UE32EH5000 er produsert kun med ett formål for øyet; å levere god bildekvalitet for så lite penger som overhodet mulig.

La oss kikke på bevisene. Vi starter med prisen. Laveste nettpris i skrivende stund er 2.449 kroner. Det er til og med billigere enn hva mange av de såkalte billigmerkene kan levere. Men på UE32EH5000 kan du for samme pris smykke deg med Samsung-logoen. Og det er kanskje viktig for noen?

Funksjoner

Neste bevis. Vi ser litt på funksjonene - eller mangelen på sådanne. Det er nesten litt bemerkelsesverdig for et selskap som har introdusert funksjoner som gesturer og stemmekontroll og kanskje verdens beste Smart TV-tjeneste at Samsung UE32EH5000 støtter ikke noen nettbaserte tjenester.

Heller ikke kan du streame fra PC-er i nettverket og TV-en har heller ikke en D-Sub-inngang om du skulle få lyst til å koble til en PC. Tilbake står vi med en enkel USB-inngang som din eneste vei for å spille av foto, musikk og multimediefiler når vi ser bort i fra de to HDMI-inngangene.

Dette bringer oss tilbake til TV-ens åpenbare fokus på bildekvalitet. Dette viser seg også i form av en rekke innstillingsmuligheter i menyene.

Blant innstillingsmulighetene finner vi justering av baklyset, multiple muligheter for å redusere bildestøy og du kan justere den dynamiske kontrasten. Dette gjør det mulig å forbedre svartnivåene og hudtonene. TV-en har også noen få forhåndsinnstilte gammaverdier og den byr til og med på en justering av hvitbalansen, noe som du kan bruke om du trenger å justere RGB-signalene.

Vi anbefaler at du gjør deg kjent med innstillingene, for ofte så er baklyset og kontrastene skrudd for høyt, slik at mørke scener ikke fungerer som de skal og støynivået i bildet blir for høyt.

Vi tror dette i sum er verktøy som ikke hadde blitt inkludert om Samsung trodde at skjermen ikke dugde, Samsung har en større slektning i samme serie, Samsung UE40EH5000 på 40 tommer. Denne har en pris på rundt 3.200 kroner. Så går du opp 700 kroner, så får samme TV, men med større skjerm.

Pent design

For en så rimelig 32 tommers skjerm, så ser UE32EH5000 veldig bra ut - i hvert fall forfra. Hovedgrunnen ti til dette er at den svarte rammen er både imponerende blank og slående tynn på for å sitte på en budsjett-TV.

Sett bakfra er ikke designet like slående. For her stikker den ut mer enn mange andre flat-TV-er i dag. Vi kunne forstått det om TV-en brukte «gammeldags» CCFL-teknologi istedenfor det mer vanlige i dag som er kantbelyst LED. Så vi sliter litt med å forklare hvorfor TV-ens kal være så tykk.

TV-en er utstyrt et panel med full HD-oppløsning, et dynamisk kontrastsystem, men oppdateringsfrekvensen er kun på 50 Hz. Den har heller ingen prosesseringshjelp for å takle typiske LCD-utfordringer som uskarphet i bevegelser.

PEN: Den tynne og blanke rammen bidrar til å gi Samsung UE32EH5000 et moderne preg.

PEN: Den tynne og blanke rammen bidrar til å gi Samsung UE32EH5000 et moderne preg. Foto: Produsent

Tilkoblingsmuligheter

Spesifikasjoner: Samsung UE32EH5000

  • Størrelse: 32 tommer
  • Oppløsning: 1920 x 1080 punkter
  • Oppdateringsfrekvens: 50 Hz
  • Scart med RGB: Ja, 1 stk
  • HDMI: Ja, 2x
  • Fjernkontroll: Ja
  • Lanseringsår: 2012
  • Mål: 498,2 x 191,7 mm
  • Vekt: 5,9 kg uten stativ

Tilkoblingsmulighetene på Samsung UE32EH5000 er ikke spesielt gode. For eksempel får du bare 2 HDMI-innganger, mens mange andre budsjettmodeller ofte har både tre og fire innganger. TV-en har ingen PC-inngang (om du ikke bruker HDMI) for D-Sub er fraværende. Du får heller ikke noe innebygd trådløst nettverk, men TV-en har en kablet nettverksinngang. Denne gir deg likevel ikke lov til å streame innhold fra en nettverkstilkoblet PC eller en mobil via DLNA. Du får heller ikke tilgang til Samsungs Smart TV-funksjoner. Da må du opp på en dyrere serie hos Samsung. En USB-port er alt du har å forholde deg til om du ønsker å spille av eksternt innhold som ikke kan spilles av via HDMI-inngangene.

Super bildekvalitet

Den store styrken til Samsung UE32EH5000 er bildekvaliteten. Den største overraskelsen, når vi samtidig ser på prislappen, er TV-ens evne til å levere mørke scener på en god måte. For eksempel en av våre mørke favorittscener, kapittel 12 på Blu-ray utgaven av Harry Potter og dødstalismanene del to. Her dukker scenen opp på Samsung TV-en med svartnivåer som er mye rikere ut enn hva vanlig er på normale budsjett TV-er.

Vi ser klart mindre forstyrrelser fra typen grå overtoner vi ofte ser på budsjett TV-er.

KLUMP: Mens framsiden har et moderne utseende, så er baksiden litt mer klumpete.

KLUMP: Mens framsiden har et moderne utseende, så er baksiden litt mer klumpete. Foto: Produsent

Det vi liker spesielt godt er at det gode svartnivået ser ut til å skyldes mer designet av panelet enn den over-aggressive dynamiske baklyskontrollen. Beviset for dette ser vi i skyggepartiene når vi ser på mørke scener. Her er detaljene veldig bra gjengitt.

FLAT: Men ikke veldig tynn. Men for mange betyr det ikke så veldig mye så lenge Tv-en ikke skal henges på en vegg.

FLAT: Men ikke veldig tynn. Men for mange betyr det ikke så veldig mye så lenge Tv-en ikke skal henges på en vegg. Foto: Produsent

Vi er også lettet over at mørke sener kun marginalt sliter med det mange kantbelyste LED-TV-er gjør, nemlig ujevn bakbelysning slik at det gir en slags skyeffekt i mørke scener. Vi kan se at et hjørne leverer noe mer lys enn de andre, men ikke nok til at det er plagsomt.

Det er ikke uvanlig for billig TV-er at de sliter litt med lysstyrken. Men mens Samsungs billig-TV ikke er like aggressiv på lysstyrke og farger som sine brødre med høyere serienummer og ikke minst høyere pris, så klarer Samsung UE32EH5000 seg veldig bra. Selv i et lyst miljø.

Når vi fôrer TV-en med en rekke actionscener viser TV-en seg å håndtere bevegelsesscener langt bedre enn budsjett TV-er flest. Selv om TV-en kun har 50 Hz oppdateringsfrekvens, så leverer den relativt gode bevegelsesbilder.

Dette gjør at TV-en potensielt kan være en OK skjerm for gamere.

Selv om du primært bør bruke HD-kilder på denne TV-en, så håndterer den standardsignaler også på en god måte.

Brukervennlighet

Det er ikke mye å klage på når det kommer til brukervennlighet. Samsung 32EH5000 har de samme rene og pene skjermmenyene som du finner igjen på de dyrere Samsung-modellene.

Fjernkontrollen fungerer også bra og har en logisk layout og den har responsive knapper.

Vi fant litt «knirk» i skjermmenyene, som at innstillingene for bildekvalitet er fordelt på to menyer fremfor å samle dem under en menyfane.

Alt i alt leverer Samsung UE32EH5000 et brukervennlig og likefram produkt.

Lyd

Lyden på UE32EH5000 er ikke like god som bildet TV-en leverer. Selv om denne TV-en ikke er syltynn, så er det lite rom for store høyttalere.

Den mangler litt bass og filmer med mye lyd vil ende opp med et komprimert lydbilde som ikke overbeviser oss.

Men med mer normalt lydmateriale, som nyhetsprat og vanlig TV-titting, så fungerer det greit.

Stemmer er klare og detaljerte uten at de blir for skarpe.

Konklusjon

Den store attraksjonen til Samsung UE32EH5000 er at du får en kompakt skjerm med et godt bilde til en veldig lav pris. Til en pris på rundt 2.400 kroner vil dette være et perfekt kjøp for alle som trenger en TV til hytta, en ekstra TV til gutterommet eller soverommet. Her trenger man ikke all funksjonaliteten som man gjerne ønsker på hoved TV-en.

Ønsker du å bruke 700 kroner ekstra er storebror Samsung 40EH5000 et godt valg. Da får du en større skjerm. Vil du gå enda mer opp i pris, har Philips 42PFL6007T mye å by på for under 6500 kroner.

Les også:

Slik får du 4G på iPhone 5

6 fotoapper som fikser bildene dine på nettbrettet

Nesten en helt genial liten dings

Så bra er Samsungs Android-kamera

Testen er oversatt og publisert av HjemmePC etter avtale med Techradar.co.uk.

MODERNE: Samsung har laget en billig-TV som ser ut som den koster mye mer. Er du ikke veldig opptatt av store TV-er med mange funksjoner, så gå for denne.

MODERNE: Samsung har laget en billig-TV som ser ut som den koster mye mer. Er du ikke veldig opptatt av store TV-er med mange funksjoner, så gå for denne. Foto: Produsent

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 2449

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning