Samsung LE37A656

Overflødighetshorn

Dette er en usedvanlig lekker TV som virkelig bringer fram noe av det beste i design. Totalinntrykket er rett og slett imponerende.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Gadgetsfakta

Oppløsning: 1920x1080

HD: 1080p

Kontrast: 15000:1

Lysstyrke: 500cd/m2

Tilkoblinger: 4 x HDMI, 2 x SCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Fargen på skjermen varierer fra sort innerst mot bildeskjermen og mot dypt rød jo lenger ut mot kanten man kommer. Dette er etter min mening den lekreste TV-en på markedet i dag.

Dette er en TV som har det aller meste og litt til. Denne TV-en kan blant annet skilte med 4 HDMI kontakter. Dette sammen med SCART og komponent gir deg tilkoblingsmuligheter for nesten hva som helst. Spesielt vil vi legge vekt på de fire HDMI-tilkoblingene.

I dag er det slik at det meste fra DVD-spillere, Blu-ray, spillkonsoller og dekodere benytter denne tilkoblingsmetoden. Hvis du ikke ønsker å kjøpe deg en egen fordeler eller har en forsterker med innebygd HDMI-fordeler går du fort tom hvis TV-en din kun har en eller to tilkoblinger.

Denne TV-en er også utstyrt med en egen USB-inngang. Denne kan benyttes til flere ting, blant annet til å se bilder fra en USB-pinne, et kamera eller en USB-disk. Den kan også spille av MP3-låter. du kan velge å se bilder som rullende visninger og det er i tillegg fullt mulig å koble MP3-låter til denne typen visning.

Avanserte menyer

Samsung levere sin TV med svært avanserte menyer. Dette forhindrer imidlertid ikke at det hele er ganske lettmanøvrert. I disse menyene kan du blant annet gjøre avanserte fargejusteringer og hvitbalanse. Fargene som denne TV-en produserer er rett og slett fantastiske.

TV-en leverer fra seg briljante og dype farger som blant annet virkelig kommer til sin rett i forbindelse med hudfarger. Vi skal heller ikke glemme sortnivået i denne TV-en. Det er sagt at de beste plasmaskjermene er de ubestridte lederne på dette området. Vi er enig i dette, men det forhindrer ikke at denne Samsung-TV-en kommer svært nære. Uten tvil noe av det best vi har sett til nå.

I forbindelse med våre tester har vi også testen hvordan Samsung håndterer svært hurtige bildesekvenser. Med andre ord sekvenser med svært hurtige bevegelser. Også her skinner Samsung. Dette er i korte trekk en usedvanlig god TV.

I tillegg til tidligere omtalte tilkoblinger har Samsung også en dedikert PC-tilkobling. I og med at man benytter 1:1 pikselmapping blir også bildet fra PC-en meget godt. Denne TV-en egner seg med andre ord svært godt for PC-arbeid.

Det bør kanskje også nevnes at 656-serien kommer i flere andre størrelser fra 32 til 40 og 52 tommer. Spesifikasjonene er de samme og designet er helt likt.

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 8056

Konklusjon

Skal vi trekke noen erfaringer under testing må det være at denne TV-en kommer glimrende ut i de aller fleste testene. Fargene er meget gode og det er en dybde som vi har savnet hos mange andre modeller vi har testet tidligere. Sammen med et bilde som står støtt og uten forstyrrelser blir totalinntrykket meget godt.

Skal vi trekke fram noe negativt med denne TV-en må det være lyden. Selv om den i teorien burde være ganske bra er vårt inntrykk at det blir litt blikkbokslyd når alt kommer til alt. Her har Samsung et forbedringspotensial. Faktisk en av de få svakhetene vi klarer å finne på denne TV-en.

Produsent: www.samsung.no

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning