Artister borte:

Rasende på Spotify

Rett før helgen forsvant plutselig hundrevis av artister fra den svenske musikktjenesten som skal gi deg alt du vil ha for 99 kroner i måneden.

Publisert Oppdatert

Restriksjoner i Spotifys avtaler gjør at svenskene måttet fjerne masse musikk som har vært tilgjengelig for abonnentene fram til nå.

Spotify har avtaler med Warner, Universal, EMI og de store indidistributørene Merlin og The Orchard. Begrensninger når det gjelder retten til å distribuere artister, slår ulikt ut i ulike land. Det er dette som nå rammer Spotify.

Spotify selv beklager dette: "Vårt håp er at slike restriksjoner en dag blir borte for godt" skriver Spotify i sin blogg.

Les også: Her ser du gratis TV på nett

Populær

Den svenske musikktjenesten Spotify har slått godt an siden starten i oktober i fjor.

Spotify er en streamingtjenste der du for en fast månedspris kan velge fritt i et bredt og stortmusikkutvalg. Musikken blir ikke lastet ned til PC-en, men spilles direkte fra Spotifys servere.

Musikken streames i en hastighet på 256 kilobit per sekund. Tjenesten har fått mye positiv omtale siden starten, siden denne forretningsmodellen gjør musikk tilgjengelig på en lettfattelig måte som også er lovlig.

Spotify er bundet til PC-en. Men det er svært sannsynlig at tjenesten etter hvert blir tilgjengelig på mobilen.

Les også: Iphone - den nye spillkongen

Gjør opprør

Men nå gjør brukerne opprør. Spotifys blogg der de forteller at de må fjerne musikk, har ført til en veritabel leserstorm.

Blant artistene du ikke lenger finner på Spotify er Metallica, Frank Zappa, The Smiths, Tool, Boards of Canda, Bob Hund og Led Zeppelin.

Rundt 600 brukere har klaget i kommentarfeltet, med utsgan som "bye bye Spotify, hello piracy".

Mange av dem forteller nemlig at Spotify har vært så bra at de for første gang er villige til å betale for musikk. Men plutselig er manges favorittmusikk borte.

- Ingen svensk punk!

Som to frustrerte svensker uttrykker det:

"Aaa va i helvete ingen svensk punk???!!!!!!!!! Nu får ni väl ändå säga att ni skojar.. Inte ett enda band?? wootiwoootwooot???"

"Männen och vinnorna bakom Spotify måste ha varit väl medvetna om att mycket av musiken skulle försvinna redan när de lanserade tjänsten. Som de skriver på sin blogg: "our agreements contain strict rules as to what tracks can and can't be played in various countries that". Dessa "agreements" kände de rimligen till redan i oktober."

Les også: Bra billigkamera

Spotify vedgår at det nok hadde vært smartere å fjerne alt som måtte fjernes fra starten av:

"I etterpåklokskapen lys ser vi at det hadde vært bedre å fjerne dette innholdet i oktober" skriver Andres i Sopotifys blogg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning