Panasonic TX-P50V10

Plasma holder koken

Tidligere var plasmaskjermer enerådende når det gjaldt storformat. Det er ingen selvfølge lenger – vi tester Panasonics nye 50 tommers plasmaskjerm for å finne ut hvordan formen er om dagen.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ THX-modusen er knallbra

+ Fargene er supre

+ Masse bra ekstrafunksjonalitet

- Svartnivåene kunne vært bedre

- Litt tykk og uelegant

Spesifikasjoner

Oppløsning: 1920 x 1080p24

HDMI: 4 stk. v1.3

Komponent: 1 stk.

PC-port: 1 stk.

Kontrastforhold: 40.000:1

Dynamisk kontrast: 2.000.000:1

Mål uten fot: 124,1 x 77,4 x 8,4 cm

Vekt uten fot: 34 kg

Funksjoner: THX-sertifisert display, NeoPDP teknologi, 600 Hz Subfield Drive Intelligent Frame

Creation Pro, Digital Cinema Colour, Viera Cast, Viera Link, DLNA, DivX, JPEG & AVCHD

Avspilling, Eco-modus, Game-modus, Freesat, digital & analoge TV-tunere, design med én hel glassplate.

Tre av de største plasmaprodusentene - Pioneer, Fujitsu og Hitachi - har allerede bestemt seg for å legge plasmasatsingen på is på ubestemt tid.

Samsung har hintet frempå om at de kan komme til å gjøre det samme i løpet av et par års tid - det samme gjelder for LG.

Det er ikke mange år siden plasmaskjermer var det eneste som gjaldt når det var snakk om store skjermer, nå har LCD-teknologien langt på vei innhentet dette forspranget, i tillegg har LED baklysteknologien også utviklet seg betydelig. Et eksempel på det er for eksempel denne skjermen fra Samsung.

Summen av dette gjør at plasmaskjermens fremtid ser svært mørk ut.

Plasma holder koken

Selv om det er LCD-skjermene som har mottatt de fleste superlativene og stått for det mest nyskapende den siste tiden, beviser Panasonic med denne skjermen at plasmaskjermer har mye for seg en stund til.

Det er tydelig at ingeniørene på laben hos Panasonic har gjort sitt for å holde på interessen rundt større plasmaskjermer.

V10-serien er i hvert fall så proppfull av teknikk at den konkurrerer med de aller beste alternativene i denne kategorien.

Estetisk sett er det mer å gå på - slik har det vært tidligere også med denne produsenten, men TX-P50V10B nyter i det minste godt av ett nytt glassdesign, og ser spesielt bra ut om den får henge på veggen.

Du huske å legge til en Ethernet Cat-5 til kabelhaugen din, da det er en LAN-utgang på baksiden av TV-en.

Det gir deg tilgang til Panasonics egenutviklede Viera Cast-tjenester.

Skjermen kan ellers streame MP3, DivX, XviD og JPEG-filer som er lagret på en PC eller server og TV-en støtter DLNA.

Foto: Slettes

Myke bevegelser

Tilgang til nettverk og filene på PC-en din er bra nok det, men det som virkelig imponerer er panelets kontroll på bevegelser, og da spesielt myke.

Her kommer den kraftige 600 Hz prosessoren til sin fulle rett, og er du interessert i for eksempel live-sendinger med sport, kommer du til å ha spesielt stor glede av den.

Så vel fotball som formel 1 takles med imponerende resultat, bildene er sylskarpe, og flyter godt selv med raske bevegelser. HD-bilder skiller seg særlig ut i positiv retning.

Litt overraskende kanskje, men det som virkelig får denne skjermen til å skille seg ut fra sine konkurrenter, er noen rent ut sagt fabelaktig gode forhåndsinnstillinger.

TX-P50V10B er THX-sertifisert, som gir deg en ekstra valgmulighet i bildemenyen.

Som regel foretrekker jeg å kalibrere TV-en min selv fremfor å holde meg til fabrikkinnstillingene, men THX-modusen til TX-P50V10B er så utrolig bra at det ikke er nødvendig å skru noe på egen hånd.

Det er ikke alle modellene fra Panasonic som har lagt godt til rette for å stille inn TV-en slik brukeren selv ønsker det - ofte har disse menyene vært kompliserte og langt fra selvforklarende.

Derfor er det for så vidt bra med forhåndsinnstillinger som er så bra at det ikke er behov for å justere så mye selv.

Og så skal man heller ikke kimse av at THX i utgangspunktet er laget for å få filmer til å ta seg best mulig ut på skjermen.

Derfor tipper jeg de fleste brukerne kommer til å være fornøyd med THX-modusen.

Uimponerende sort

En liten kritisk innvending er at svartnivåene ikke er like dype og kraftige som på Samsungs LED-TV eller Pioneer Kuro, men de er likevel mer enn gode nok.

Og selv om THX-modusen er råbra, gjelder ikke det samme for resten av de forhåndsinnstilte modusene (med unntak av Game, muligens, som leverer helt greie resultater).

Men alt i alt leverer TX-P50V10B bilder og lyd av eksemplarisk kvalitet.

Denne storskjermen fra Panasonic er et godt eksempel på at det ikke er teknologien bak bildene som har noe å si for kvaliteten. Så lenge bildene er så bra som i dette tilfellet her, vil vi gjerne ha flere plasmaskjermer.

Les også:

Test av sylslank super-TV

Denne TV-en er billigst og best

Blir dette verdens beste familiebil?

Spesifikasjoner

Produsent Panasonic
Pris 15551

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning