Pinnacle Studio

Veteran med pondus

Pinnacle Studio er videoredigeringsveteran på PC-en som også gjør et solid inntrykk på iPad.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Fullverdig videoredigering

+ Brukervennlig

+ Mange og gode avanserte funksjoner

- Kanskje litt høy brukerterskel for en nybegynner

Spesifikasjoner: Pinnacle Studio

  • Språk: Norsk
  • Antall filmspor: 1
  • Antall lydspor: 3
  • Effekter, lyder, overganger og tekstplakater innebygd: Ja
  • Beste kvalitet ut: 1080p (1920x1080)
  • Systemkrav: iPad 2 eller nyere
  • Pris: 91 kroner

Pinnacle Studio har levd et omflakkende liv de siste årene, men nå har programmet havnet hos programvareverdenens største «skraphandler», Corel. Og det trenger ikke å være en ulempe for Pinnacle. Correl er nemlig flinke til å vedlikeholde og oppdatere «modne» programmer på en god måte.

Pinnacle Studio på iPad er på mange måter en ren kopi av Pinnacle Studio på PC, men tilpasset nettbrettets muligheter og begrensninger. Pinnacle Studio tilbyr deg flere måter å hente innhold på.

Vi liker godt at man kan importere media (film, bilder og lyd) fra mange «skytjenester» som Dropbox, Box, Google Drive, Microsoft OneDrive og iTunes File Share

Det gjør at man lett kan hente innhold fanget med noe annet enn iOS-enheter. Du kan for eksempel samle film, bilder og lyd fra flere kilder i en mappe på OneDrive - og så importere alt på en elegant måte til Pinnacle Studio.

Du må riktignok betale 35 kroner for en «cloud connect»-pakke, men det er en god investering. Spesielt om du bruker flere kilder (mobil, systemkamera, videokamera etc.) når du lager film.

Overveldende

Brukergrensesnittet er litt overveldende om du aldri har brukt et redigeringsprogram tidligere, men om du har brukt Pinnacle Studio eller tilsvarende programmer på en PC, vil du garantert kjenne deg igjen og raskt kunne få opp en arbeids- og produksjonsflyt som gjør at du effektivt kan redigere filmer med et brukbart resultat.

Pinnacle Studio handler først og fremst om redigering. Du får med et basis sett med overganger, introplakater og noen lysbildemaler - nok til å komme i gang.

Med unntak av slow-motion-effekten og bilde-i-bilde, så får du ikke veldig mange ekstrafunksjoner og effekter som filtre og kjøre filmen baklengs, som enkelte andre tilbyr.

Trenger du denne typen effekter, kan du godt kombinere bruken av to eller flere apper når du redigerer film.

Lyd og saktefilm

Pinnacle Studio er det eneste programmet som på en god måte klarer å håndter lyden sammen med sakte filmeffekten.

Det kan være litt forvirrende at tidslinjen og historie-linjen din (storyboard) ikke følger hverandre når du flytter deg fram og tilbake i filmen din, men det er noe man blir vant til etter hvert.

Pinnacle Studio er også godt utstyrt med guider og brukerveiledninger (inkludert video), noe som gjør det enkelt å komme i gang og enkelt å få forklaring på ting man ikke forstår eller ikke får til.

Vi er også imponert over eksportfunksjonen til Pinnacle Studio. Her kan du eksportere et komplett prosjekt for videre bearbeiding på en PC. Det gjør at du for eksempel kan grovredigere på en iPad og så ta finjusteringen på en PC.

Den ferdige filmen kan lagres lokalt på iPad-ens filmrull eller eksporteres til din valgte skytjeneste. Delefunksjonaliteten inkluderer de mest brukte sosiale nettverkene.

Pinnacle Studio fremstår som det mest komplette redigeringsprogrammet i denne testen og i kombinasjon med en eller flere av de andre appene, så har du i Pinnacle det du trenger for å redigere ordentlige filmer på en iPad.

Les også:

Dette er den beste trådløse hagehøyttaleren

Slik tar du gode bilder når du skal selge på nett

Er klattlading skadelig for PC-en?

Spesifikasjoner

Produsent Pinnacle System
Pris 91

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning